Spor FB Asbaşkanı: Bu karar yok hükmündedir

FB Asbaşkanı: Bu karar yok hükmündedir

Paylaş
FB Asbaşkanı: Bu karar yok hükmündedir

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, Yargıtay'ın 'şike davası'yla ilgili verdiği karara saygı duymadıklarını belirtirken, 'Karar bizim için yok hükmündedir' dedi

Kulübün resmi televizyonu FBTV'de yayımlanan programda soruları yanıtlayan Ekşioğlu, Yargıtay kararını değerlendirdi.

'KARARA KONU OLAN TÜM MAKAMLARIN MEŞRUİYETLERİ TARTIŞMALI'

Kararı tanımadıklarını ifade eden Fenerbahçeli yönetici, "Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bu karara konu olan hemen hemen tüm makamların meşruiyetleri artık tartışmalıdır. Bu kişi ve kurumların ya görevleri değiştirilmiştir ya yetkileri ellerinden alınmıştır ya da haklarında soruşturma açılmıştır. Biz bu yüzden bu karara saygı duymuyoruz. Bu kararı kabul etmiyoruz" dedi.

'BİR HUKUKSUZLUK VARSA HEPSİNDE VARDIR'


"Diğer tartışmalı ve gündemde olan davalar, Ergenekon ve Balyoz'un kapsamında olduğu için mi bu davanın sonucunu tanımadığınızı açıklıyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapta Ekşioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Soruşturmanın savcısı bunu söyledi. 'Biz bu davayı da Ergenekon, Balyoz gibi 3 ay sonra unutulur sandık' söylemi soruşturma savcısının kendi beyanıdır. Eğer bu davalarda bir hukuksuzluk varsa, hepsinde vardır. Davaları ayıramazsınız. Bunlar gündemi meşgul eden ve vicdanları yaralayan davalardır. Bugün ülkede adil yargılanma ve yeniden yargılanmanın önü açılmalı. Hiçbir zaman gerçek adaletin verdiği karardan korkmayız. Bu dava Fenerbahçe'nin adil yargılanma hakkının gasp edildiği bir davadır. Tekrardan bunun önünün açılmasını istiyoruz."

'SADECE TAPELERLE YARGILANDIK'


Şike davasında sadece tapelerle yargılandıklarını anlatan Fenerbahçeli yönetici, "Bizim davaya konu olan herkes yargılansın. Kimse kayırılmasın. Bizi sadece tapelerle yargıladılar ve tapelerle mahkum ettiler. Bu tapelerle yargılanmayı biz zaten en başından kabul etmedik. Tapelerle yargılayacaksan da herkes yargılansın, bütün tapeler ortaya çıksın. Hep beraber yargılanalım, hep beraber tüm gerçekleri ortaya koyalım. Adil yargılamanın sonucu ne olursa olsun kabul edeceğiz" diye konuştu.

'TARAFTARIMIZ KİMSENİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMESİN'

Futbol takımı başta olmak üzere, sezon sonunda tüm branşlarda şampiyon olacaklarına inandığını belirten Ekşioğlu, taraftara verdiği mesajda şunları kaydetti: "Sporcularımız da her şeyin farkındalar. Onlar da bizim çektiğimizi çekiyor. Taraftarlarımız kimsenin ekmeğine yağ sürmesin. Beni çok iyi anlıyorlar. Bazı düzenlemeler oldu kötü tezahüratla ilgili. Çok önemli bir ikinci yarı geçireceğiz. Avantajımız var. Bunu yitirmeden ipi göğüslemeliyiz. Siyasi slogan, küfür, bunların yeri stat değil. Kimsenin ekmeğine yağ sürmesinler. Sahamızın kapanmaması lazım. Takımımızın (futbol) ipi göğüsleyeceğine gönülden inanıyorum."


Haberin Devamı