Bilim - Teknoloji FBI milyarlarca kişisel veriye kolay erişim sunan siteyi kapattı
Paylaş
FBI milyarlarca kişisel veriye kolay erişim sunan siteyi kapattı

ABD Adalet Bakanlığı, yıllar içinde çeşitli şirket ve internet sitelerine yönelik olarak 10.300’den fazla veri ihlali gerçekleştiren ve bu saldırılar sonucunda 12 milyarı aşkın kişisel veriyi çalan WeLeak Even adlı bir internet sitesinin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından ele geçirildiği ve kapatıldığını belirtti.

Onur Binay/posta.com.tr

Haberin Devamı

FBI, bilgisayar korsanlarına binlerce veri ihlali sırasında çalınan 12 milyar kayda kolay erişim sunan bir web sitesini kapattı.

Adalet Bakanlığı, yıllar içinde çeşitli şirket ve web sitelerinde 10.300'den fazla veri ihlali nedeniyle alınan verileri kataloglayan bir site olan WeLeak Even'ın ele geçirildiğini açıkladı.

Yetkililer, alan adının federal hükümetin gözetimine geçtiğini ve söz konusu sitenin askıya alındığını belirtti. Aktarılan bilgilere göre internet sitesinde bilgisayar korsanları, sızan şifrelerin, adların, telefon numaralarının ve IP adreslerinin hangi hesaplarla ilişkilendirildiğini öğrenmek için bir kişinin e-posta adresini sorgulatabiliyorlar.

Bilgisayar korsanları, dikkatlice endekslenen ve aranabilir çalıntı verilerin yığınlarına erişmek için 2 dolar gibi küçük bir ödeme yapıyor.

Haberin Devamı

Buna karşılık, aboneler daha önce sızan şifrelerin, adların, telefon numaralarının ve IP adreslerinin neyle ilişkilendirildiğini öğrenmek için bir kişinin e-posta adresini arayabiliyor. Nasıl olduğu ise tam olarak belli değil.

WeLeak Even'in veri ihlali kayıtlarını nasıl elde ettiği net değil. Ancak bilgisayar korsanları rutin olarak karanlık web pazarlarında ve forumlarda bu tür bilgileri satabiliyor, ticaret yapabiliyor ve bunları toplayabiliyor.

FBI’ın düzenlediği operasyona, Birleşik Krallık Ulusal Suç Ajansı, Hollanda Ulusal Polis Teşkilatı, Almanya Federal Ceza Polis Ofisi ve Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı dahil olmak pek çok uluslararası güvenlik birimi bunun bir parçasıydı.