Gündem FBI nedir, görev kapsamı nelerdir?

FBI nedir, görev kapsamı nelerdir?

Paylaş
FBI nedir, görev kapsamı nelerdir?

Anadolu Ajansı'ndan son dakika haberi olarak gelen FBI'ın Türkiye görevlisinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne çağrılmasının ardından vatandaşlar Google'a FBI sordu. İşte FBI'la ilgili detaylar

FBI, ABD’nin federal yönetime bağlı en büyük soruşturma kuruluşudur. Federal Bureau of Investigation (Federal Soruşturma Bürosu) kelimelerinin baş harflerinin kısaltılmışı olarak FBI diye bilinir.

FBI NEDİR?


FBI, federal hükumete bağlı başka bir kuruluşun hukuki veya idari kararla özel olarak vazifelendirdiği durumlar dışında federal yönetimi ilgilendiren her sahada soruşturma yürütmekle vazifelidir.

Çalışmaları sırasında topladığı bilgilerden çıkan neticeleri Washington D.C.’deki ABD Adalet Bakanına, yardımcılarına ve federe yargı bölgelerinde vazifeli savcılara bildirir.

400'ÜN ÜZERİNDE İLETİŞİM OFİSİ VARDIR


50 yerel ofis, 56 uluslararası ofis ve 400'ün üzerinde iletişim ofisi ile tüm dünyaya yayılmış bir ağın sahibidir. Amerikan Güvenlik Sisteminde en üst noktayı oluşturan bu örgüt, Federal yasalarca belirlenmiş tüm suçların araştırmasını üstlenmektedir. FBI, devletlerin izinlerini alarak sınır ötesi operasyonlar yapma yetkisine sahiptir.

İnsan kaçırmadan banka soygununa kadar yüzden çok federal suçu koğuşturmakla görevli 8000'i aşkın görevlisinin bir bölümü merkezde görev yaparken geri kalanlar ülkenin her yanındaki eyaletlere dağılmıştır. 1908'de kurulan ve 1935'te şimdiki adını alan örgüt dünyanın en geniş parmak izi koleksiyonunu barındırmaktadır.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) 20. Dönem mezuniyet töreninde FBI'a sert sözler söyledi.

SÜLEYMAN SOYLU'NUN FBI ÇIKIŞI





FBI’dan Trump’ın eski kampanya müdürüne baskın



FBI'ın Türkiye görevlisi emniyete çağrıldı!