Ekonomi FED faiz kararını açıkladı

FED faiz kararını açıkladı

Paylaş
FED faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası FED politika faizini %2.00-%2.25 aralığında sabit tuttu

Uluslararası piyasalar ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına kilitlenmiş durumdaydı. Dün başlayan toplantı bugün sona erdi ve FED faiz kararını açıkladı.

Haberin Devamı

FED, gösterge faiz oranını, beklentiler doğrultusunda 2,00-2,25 aralığında sabit tuttu ancak kademeli faiz artırımlarına devam edileceğinin işaretlerini verdi.

FED 'in ABD'nin ekonomisinin ve iş gücü piyasasının güçlü olduğuna dair yorumu Aralık ayında faiz artırımına gidileceği yönündeki beklentiyi güçlendirdi.

FED'in Washington'daki merkezinde Çarşamba günü başlayan ve bugün sona eren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının karar metninde, ekonomik gelişmelerin güçlü bir şekilde devam ettiğine dair açıklama yapılırken risklerin dengeli bir durumda olduğu ve işsizlik oranlarının azaldığı belirtildi.

DOLAR NE TEPKİ VERDİ?

Dolar FED kararı sonrası 5.46 seviyesinde seyrediyor

Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararını açıklayacağı güne 5.38 seviyelerinde başlamıştı. Kur gün içinde yüzde 1'i aşan artışla 5.45'e yükselmişti. Dolar/TL, Türkiye'nin İran yaptırımlarından muafiyet almasıyla üç ayın en düşük seviyesi olan 5.30 TL'ye kadar gerilemişti.

Haberin Devamı

BU YIL 3 KEZ ARTTIRDI

Bu yıl faizleri 3 kez artıran FED'in, bugün faizlerde değişiklik yapmayacağı tahmin ediliyordu.