Spor Federer ve Murray finalde

Federer ve Murray finalde

Paylaş
Federer ve Murray finalde

Teniste sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi Avustralya Açık Tenis turnuvasında tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer ve İskoç Andy Murray finalist oldu

Avustralya’nın Melbourne kentindeki Melbourne Park kortlarında düzenlenen turnuvanın onikinci gününde, tek erkeklerin 2. yarı final maçında 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, 10 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile karşılaştı.

Karşılaşmayı 6-2, 6-3 ve 6-2’lik setlerle zorlanmadan 3-0 kazanan Federer, finale ismini yazdıran tenisçi oldu. 1 saat 28 dakika süren maçta Federer, Tsonga’ya hiç servis kırma şansı vermedi. Federer, rakibinin servisini 5 kez kırdı.

Maçta Federer 13, Tsonga 27 basit hata yaptı. Bu maçın ardından 22. kez "Grand slam" turnuvalarında finale yükselen Federer, şu ana kadar oynadığı 21 finalin 15’ini kazandı.

İsviçreli tenisçi, ayrıca bugünkü maçtan sonra son 8 "Grand Slam"de finale yükselmiş oldu. Federer, son 19 "Grand Slam"in 18’inde de final oynamış olacak. Federer maçtan sonraki açıklamasında, "Üst düzey oyunculara karşı ilk seti kazanmanın çok önemli olduğunu" söyledi.

FEDERER, BRİTANYALILARI KIZDIRACAK

Finalde karşılaşacağı Murray’nin de iyi bir oyuncu olduğunu belirten Federer, "Onun yıllar sonra Grand Slam kazanan ilk Britanyalı olmak istediğini biliyorum, kaç yıl olmuştu... 150 bin yıl mı..." diyerek espri yaptı.

Turnuvada dün Hırvat Marin Ciliç’i eleyerek finale çıkan İskoç Andy Murray, Avustralya Açık’ta tek erkeklerde 1977’den beri finale yükselen ilk Britanyalı oldu. Murray, finali kazanırsa 74 yıl sonra bir "Grand Slam" turnuvası kazanan ilk Britanyalı unvanını alacak.

İngiliz tenisçi Fred Perry’nin Wimbledon’ı 1936’da kazanmasından bu yana hiçbir Britanyalı tenisçi "Grand Slam" kazanamadı. Murray ile Federer, 2008’de ABD Açık’ta finalde karşılaşmış, Federer bu maçı kazanmıştı.

Haberin Devamı