Feke Feke'de imece usulü köprü yapımı

Feke'de imece usulü köprü yapımı

Paylaş
Feke'de imece usulü köprü yapımı

Feke'de imece usulü köprü yapımı

Ali GÖKDAL/ FEKE (Adana), (DHA)- ADANA'nın Feke ilçesinde Süphandere Mahallesi'nde daha önce tahtadan olup, çürüyen mezarlık köprüsü, ilçe belediyesinin malzeme desteği verdiği köylülerin imece usulü çalışmasıyla yeniden yapılıyor.
Süphandere Mahallesi'nde mezarlığa ulaşım için yıllarca tahta köprüyle sağlanan geçişlerin daha sağlıklı yapılması için başlatılan yeni köprü yapımına Feke Belediyesi, malzeme desteği verdi. Köy sakinlerinin imece usulü yapımını sürdürdüğü köprüyle ilgili değerlendirmede bulunan Mahalle Muhtarı Mikail Duran, "Köyümüzde mezarlığına ulaşım, yıllar önce köy halkı tarafından yapılan tahta köprü ile sağlanıyordu. Tahta köprü yıllar içinde çürüyüp kullanılamaz hale geldi. Sular yükseldiğinde mezarlığa geçmek bir sorun oluyordu. Konuyu Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’e aktardık. Ahmet Başkan, ‘Ben size malzemesini vereyim, siz de köy halkı olarak yapımını üstlenin’ dedi. Biz de seve seve kabul ettik ve köprü yapımına hemen başladık. Belediye sadece malzeme vermekle kalmadı iş makinesi de verdi. İşimizi çok kolaylaştırdı. Bu köprü bizim için önemlidir. Bu köprü 2 şehidimizin de yattığı köy mezarlığımıza ulaşım için tek yoldur. Bu köprü ayrıca köyümüzü komşu köyler olan Olucak, Kızılyer ve Göbelli’ye bağlayan en kısa yoldur” dedi.
Feke Çayı üzerinde bulunan yaklaşık 20 metre uzunluğunda köprü yapımı tamamlandığında 60 tonluk yükü kaldıracak kapasitede olacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı