Beden Sağlığı Felç geçirdi, pıhtı eritici tedaviyle sağlığına kavuştu (Trombolitik tedavi nedir?)

Felç geçirdi, pıhtı eritici tedaviyle sağlığına kavuştu (Trombolitik tedavi nedir?)

Paylaş
Felç geçirdi, pıhtı eritici tedaviyle sağlığına kavuştu (Trombolitik tedavi nedir?)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören felçli hasta Ahmet Zeki Cavlak (68), uygulanan pıhtı eritici (trombolitik) tedavi yöntemiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Çanakkale’de yaşayan Ahmet Zeki Cavlak, 20 Nisan tarihinde geçirdiği felç sonucu ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Peltek konuşma, sol kolda hareketsizlik ile sol bacakta minimal hareket tespit edilen Ahmet Zeki Cavlak’a, dün pıhtı eritici tedavi uygulandı. Hasta, tekrar sağlığına kavuştu.


'FELÇ KALMAKTAN KURTULABİLİR'


Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Nöroloji Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Çam, "Hastamız tedavi sonrası kısmen fayda gördü. Bir gün sonra ise konuşması tamamen düzeldi. Sol kol ve bacağı günlük işlevlerini görecek şekle ulaştı. Trombolitik tedavi bu hastada gördüğümüz gibi ilk 3 ila 4,5 saat arasında başvuran uygun hastalara uygulanabilir. Böylelikle hastalar yaşamlarının geri kalan kısmında felç kalmaktan kurtulabilir veya daha az hasarla atlatabilir. Bu yüzden hastaların en kısa zamanda hastaneye başvurması ve tedaviye uygun olup olmadığının değerlendirilmesi gereklidir" dedi.

DHA

Haberin Devamı