Dünya FEMEN İspanya'da kürtaj karşıtlarının gösterisini bastı

FEMEN İspanya'da kürtaj karşıtlarının gösterisini bastı

Paylaş
FEMEN İspanya'da kürtaj karşıtlarının gösterisini bastı

İspanya'da kürtaj karşıtlarının yaptığı gösterinin arasına giren ve kürtajı savunan FEMEN üyesi 5 kadın gözaltına alındı

İspanya’da, 300’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran "Yaşam Hakkı" adlı platformun kürtaja karşı düzenlediği gösteri, feminist kadın aktivist grup FEMEN’in protestosuna sahne oldu.

Haberin Devamı

Başkent Madrid’de yağmur altında, "İspanya’da, sıfır kürtaj ve kesintisiz bir yaşam için" sloganı altında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı gösteride İspanya’da sağ görüşlü hükümetten yasal değişiklikler yapıp, kürtajı daha zor hale getirmesi istendi. Ancak gösteri en çok FEMEN’in müdahalesiyle gündeme geldi.

Göstericilerin arasına dalan FEMEN üyesi 5 kadın, üstleri çıplak bir şekilde kürtaja özgürlüğü savunan sloganlar attı. Göğüslerine "benim vücudum, benim kurallarım" diye yazan FEMEN üyelerine müdahale eden polis 5 kadını gözaltına aldı. Bu arada "Yaşam Hakkı" platformu üyeleri, 2010 yılında Zapatero hükümeti zamanında yapılan, kürtaj haklarının genişletildiği yasayı eleştirerek yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan, şu anda iktidarda olan Halk Partisi’nden, yasayı kürtajı zorlaştırmasını istedi.

Haberin Devamı

Zapatero hükümeti, şu anda yürürlükte olan yasayla gönüllü kürtaj hakkını hamileliğin 14. haftasına kadar çıkarmıştı. Mevcut sağ görüşlü hükümet ise kürtaj yasasını yeniden değiştirmek için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.

AA