Türkiye (Son Dakika) FEMEN sınırdışı edildi

FEMEN sınırdışı edildi

Paylaş
FEMEN sınırdışı edildi

Dün İstanbul'da çıplak eylem yapınca gözaltına alınan feminist grubun üyeleri sınırdışı edilirken tekrar soyunmak istedi ama polis engelledi

Sultanahmet Meydanı’nda dün yaptıkları eylem sonucu polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne götürülen Femen üyesi Ukraynalı Oleksandra Shevchenko, Tayiana Zatserkovna, İana Zhdonova ve İnna Shevchenkova bugün saat 13.30’da polis nezaretinde ülkelerine gönderilmek üzere Atatürk Havalimanına getirildiler.

Kontrol noktasından geçtikleri sırada karşılarında gazetecileri gören Femen üyesi kadınlar üstlerindeki giysilerini çıkartmak istediler. Ancak kendilerini havalimanına getiren polisler tarafından engellendiler.

Ukraynalı kadınlar bunun üzerine sadece üstünde Femen yazılı atletlerinin kalmasına izin verilince bunlarla slogan attılar. Polis yetkilileri Femen üyesi 4 Ukraynalı kadının yabancı ülkelerde izinsiz gösteri yaptıkları için pasaport kanununa muhalefetten haklarında işlem yapıldığını ve bu nedenle de bu gün ülkeleri olan Ukrayna’ya sınırdışı işlemi yapılarak gönderildiklerini söylediler.

Ukraynalı 4 kadın THY’nin TK-459 sefer sayılı uçağı ile saat 15.00’da İstanbul’dan Kiev’e gitti.

RUSYA DA FEMEN´İ SINIR DIŞI ETTİ


Ukraynalı Femen adlı kadın eylemciler, dün Ayasofya meydanındaki çıplak gösterisinden sonra bugün Türkiye’den sınır dışı edilirken, 4 Mart tarihinde Rusya’daki Devlet Başkanlığı seçimlerinde de soyunarak seçim sandığını çalmaya çalışarak ortalığı karıştıran İrina Fomina adlı Femen üyesi de bugün Rusya’dan sınır dışı edildi.

Başbakan Putin’in oy kullandığı seçim merkezinde çıplak gösteri yapan ve sonrasında Rus polisi tarafından gözaltına alınan Femen üyesi Fomina, İnterfax ajansının haberine göre 5 günlük gözaltı süresi sonunda bugün Moskova saati ile 15.30’da Moskova-Kiev uçağı ile sınır dışı edildi.

Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA- Siyamend KAÇMAZ/ MOSKOVA,(Rusya),(DHA)

Haberin Devamı