Eğitim - Kariyer ‘Fen liseleri ile yarışıyoruz’

‘Fen liseleri ile yarışıyoruz’

Paylaş
‘Fen liseleri ile yarışıyoruz’

Kültür Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven “Geçen yıl liselerimizin son sınıfındaki her 100 öğrenciden 64’ü lisans eğitimini kazanarak bir üniversiteye yerleşti” dedi

Kültür Eğitim Kurumları’nın 38 yıllık bir gelenekten geldiğini anımsatan Genel Müdür Ahmet Sait Yurtseven, öğrencilerine sınıf düzeylerine uygun temel kazanımları vermenin yanında ayrıca bir üst okula geçişe yönelik çok kapsamlı bir eğitimi de sunduklarını söyledi. Yurtseven, “Geçen yıl liselerimizin son sınıfındaki her 100 öğrenciden 64’ü lisans eğitimini kazanarak bir üniversiteye yerleşti. Bunlar da öyle niteliksiz, düşük puanlı bölümler değil.

Bu başarıyı ancak fen liselerindeki adaylar gösterebiliyorlar” dedi. Okullarında her hafta deneme sınavları uygulayarak çocukları girecekleri merkezi sınavlara alışık hale getirdiklerini ifade eden Ahmet Sait Yurtseven, “Bu sınavlardaki zaafları hakkında sürekli geri bildirimler alarak onları giderecek eğitim uygulamalarını yapıyoruz.



Sınıflarımızdaki öğrenci sayıları bu yoğun ilgiyi sunabilecek boyutlarda. Tam gün eğitimin bir kısmını doğrudan merkezi sınavlara teknik hazırlık ile yürütüyor, hatta cumartesi günleri de bu konuda uygulamalar yaparak çocukların zamanı verimli kullanabilmelerine olanak sunuyoruz” diye konuştu.

‘Çocukların yaşama da hazırlanması gerek’

Kolejlerinin fiziki mekan olarak sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler için çok elverişli olduğundan bahseden Yurtseven, “Gerek okul içinde gerekse okul dışında pek çok kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Okul sadece teknik anlamda öğrenciyi bir üst okula hazırlayan bir yer değildir.

Çocukların yaşama da hazırlanması gerekiyor. En basit yaşamsal becerileri kazandırmanın yanında en girift becerileri kazandırma konusunda da programlarımız oluyor. Aynı zamanda değerler eğitimi gibi bir derse müfredatında yer veren belki de ilk eğitim kurumlarından biriyiz.

Müzik grupları, tiyatro grupları, resim ve plastik sanat etkinlikleri, edebiyat ve kitap kulüpleri gibi pek çok etkinlik gruplarımız var. Öğrencilerimizin okullarımıza aidiyet duygusu ile bağlanmasına önem veriyor ve bu tür etkinliklerle bunu desteklemeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı