Anamur Fener Alayı 29 Ekim 19:23’te start aldı

Fener Alayı 29 Ekim 19:23’te start aldı

Paylaş
Fener Alayı 29 Ekim 19:23’te start aldı

Fener Alayı 29 Ekim 19:23’te start aldı

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Anamur ilçesinde Belediye tarafından düzenlenen Fener Alayı’na Cumhuriyetin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihi anısına, saat 19:23’te start verildi. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, hedeflerinin Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak olduğunu söyledi.
Yürüyüş öncesi sokak köpeklerinin bandonun arasına karışması ve sorumlu öğretmenin peşini bırakmamaları ilginç görüntülere neden oldu. Anamur Çavuşpınarındaki eski Cumhuriyet Meydanı’ndan Yeni Cumhuriyet Meydanı’na kadar yaklaşık bir kilometre boyunca gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Kaymakam İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu, mülki erkan, daire amirleri ile birlikte, ellerine Atatürk posteri, Türk Bayrakları ve meşalelerini alan yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan gençler sık sık, "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Vatan Sana Canım Feda" sloganları attı. Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yürüyüşün ardından meydanda yaptığı konuşmada “Ellerine Türk Bayraklarını alarak bu korteje katılmak Cumhuriyetimize sahip çıkmanın adıdır" dedi.
Tören, Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği Türkiyem, İzmir Marşı, Dostum dostum, parçaları başta olmak üzere, koro ve solo türkü ve şarkılarla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı