Spor Fenerbahçe, 3 büyükleri solladı!

Fenerbahçe, 3 büyükleri solladı!

Paylaş
Fenerbahçe, 3 büyükleri solladı!

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinden sadece Fenerbahçe’nin yatırımcıları yılın ilk yarısında zarar ederken Trabzonspor hissedarı parasını 2,5 katına çıkardı. Ancak genel toplamda 4 takım arasında hisseleri en değerli ekip Fenerbahçe oldu.

Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören spor şirketlerinden Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray yılın ilk yarısında yatırımcısının yüzünü güldürürken Fenerbahçe hisseleri 2015 yılı kapanışına göre yüzde 3 değer kaybetti.

Trabzonspor hisseleri, yılın ilk yarısında yüzde 160 yükselerek 3,3 liraya çıkarken Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş’ın hisseleri yüzde 61, Galatasaray’ın hisseleri yüzde 46 değer kazandı.

Trabzonspor hisselerinin fiyatı, 2011 yılından itibaren futbol takımının Süper Lig’de başarılı olamamasının etkisiyle düşüş trendinde hareket etmesinin ardından bu yılın ilk yarısında gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçti. 2015 yılının son işlem gününde 1,27 liradan kapanan Trabzonspor hisseleri, haziran ayında 3,39 liraya kadar çıktı ve yılın ilk yarısını 3,30 liradan tamamladı.

Beşiktaş hisselerinin fiyatı da yılın ilk 4 ayında futbol takımına yönelik şampiyonluk beklentileri ve yeni stadyumun tamamlanmasının etkisiyle yatırımcısına yüzde 200’den fazla kazandırmasına karşın beklentinin gerçekleşmesinin ardından kar satışları ile kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi ve yılın ilk yarısında yüzde 61 prim yaptı.

En yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi Fenerbahçe

Futbol takımının aldığı başarısız sonuçlarla Süper Lig yarışına erken havlu atan Galatasaray’ın hisse fiyatları, UEFA’nın verdiği Avrupa kupalarından men cezasının da etkisiyle yılın ilk çeyreğinde negatif bir seyir izledi. İkinci çeyrekte toparlanmaya başlayan Galatasaray hisseleri, haziran ayında, Florya ve Riva arazilerinde proje geliştirmek için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile anlaşma yapılması sonrasında hızlı bir şekilde yükseldi. Galatasaray hisseleri, yılın ilk yarısını yüzde 46 artışla 25,78 liradan kapattı.

Fenerbahçe hisselerinin fiyatı ise futbol takımının Süper Lig’in son haftalarında aldığı başarısız sonuçlarla şampiyonluğu kaybetmesi ile mayıs ayında hızla düştü. Fenerbahçe hisseleri, yılın ilk yarısını yüzde 3 değer kaybederek 36,06 liradan tamamlasa da 1 milyar liranın üzerindeki piyasa değeri ile "en yüksek piyasa değerine sahip spor şirketi" unvanını korudu.

Diğer spor şirketlerinin toplam piyasa değerlerine bakıldığında ise Beşiktaş’ın 833 milyon lira ile 2’nci, Galatasaray’ın 558 milyon lira ile 3’üncü, Trabzonspor’un 330 milyon lira ile sonuncu sırada olduğu görülüyor.

AA

Haberin Devamı