Spor Fenerbahçe Kaunas’tan zaferle dönüyor

Fenerbahçe Kaunas’tan zaferle dönüyor

Paylaş
Fenerbahçe Kaunas’tan zaferle dönüyor

Turkish Airlines Euroleague’de 24. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas’a konuk oldu

Maça Anthony Bennett’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe, ilk bölümde dış atışlarla etkili olurken, Westermann’ı durdurmakta zorlansa da televizyon molasına 10-11 önde gitti. Moladan da iyi dönen Fenerbahçe, Bogdanovic’in sayılarıyla skoru 12-16‘ya getirse de içeride Motum ve Jankunas’ı durdurmakta zorlanınca 17-16′ya geriye düştü. Son bölümde Ekpe’nin bloklarıyla rakibini durduran Fenerbahçe, Pero Antic’ten gelen üçlükle ilk çeyreği 17-19 önde kapattı.

İkinci çeyrekte iki takım da hücumda üretmekte zorlansa da Fenerbahçe, Bogdanovic’in üçlüğüyle skoru 19-24‘e getirdi. Savunma stratejisini değiştiren Zalgiris, dış adamlara daha fazla baskı yapınca Fenerbahçe, hücumda üretmekte çok zorlanırken, Zalgiris, Jankunas ve Motum’un sayılarıyla 28-26 öne geçti. Son bölümde Fenerbahçe, skoru eşitlese de Zalgiris, Motum’un üçlüğüyle soyunma odasına 31-30 önde gitti.

Üçüncü çeyreğin başında da ilk yarının sonundaki oyun temposu devam ederken, Fenerbahçe bu tempoyu Melih Mahmutoğlu’yla bozdu. Melih’in oyuna girmesiyle birlikte dış atışlardan istediği skoru bulan Fenerbahçe, televizyon molasına 40-43 önde gitti. Moladan sonra Zalgiris, sürekli potaya penetre ederek kolay sayılar bulsa da Melih ile dışarıdan üçlükler bulmaya devam eden Fenerbahçe, Ekpe’nin pota altı sayılarıyla rüzgarı arkasına aldı ve son çeyreğe 48-55 önde girdi.

Son çeyreğin başında Zalgiris, Pangos’un arka arkaya iki üçlüğüyle farkı bire (54-55) düşürürken, Zeljko Obradovic’e mola aldırdı. Moladan iyi dönen Fenerbahçe, savunmayı daha da sertleştirirken, hücumda da Dixon’ın organizatörlüğünde arka arkaya sayılar buldu ve son beş dakikaya 58-68 önde girdi.

Fenerbahçe, farkı 12’ye kadar çıkarsa da savunmada Pangos’un dış şutlarına engel olamayınca son dakikaya girilirken, Zalgiris farkı 7 sayıya (65-72) düşürdü ve Fenerbahçe’ye mola aldırdı. Moladan iyi dönen Fenerbahçe, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi ve hızlı hücum sayılarıyla farkı daha da açarak sahadan 65-76 galip ayrıldı.

Haberin Devamı