Spor Fenerbahçe 'Passolig'i pas geçti

Fenerbahçe 'Passolig'i pas geçti

Paylaş
Fenerbahçe 'Passolig'i pas geçti

Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 14 Nisan'da hayata geçirdiği 'e-bilet' uygulaması 'Passolig' havuzuna katılmayıp kendi 'e-bilet' sistemini kuracak

Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Ercanlar’ın mikro blog sitesi Twitter’dan paylaştığı bilgilere göre Fenerbahçe, ‘Passolig’ yerine uzun süredir kullandığı ‘Taraftar Kart’ uygulamasını geliştirecek.

2013-2014 sezon sonuna dek Şükrü Saracoğlu Stadı’nda iki maça çıkacak Fenerbahçe bu karşılaşmalarda zorunlu ‘e-bilet’ sistemini uygulamadığı için federasyona 100'er bin TL ceza ödeyecek.

2014-2015 sezonunda bilet ve kombine satışlarını yalnızca ‘Taraftar Kart’ sistemi üzerinden yapacak kulüp yaklaşık 20 milyon TL gelir sağlamayı hesaplıyor. Kendi veri bankasını oluşturacak Fenerbahçe sattığı her bileti, federasyonun merkezi e-bilet sistemine girmek zorunda.

Beşiktaş taraftarı da ‘Passolig’i sevmedi

Taraftarları ‘müşterileştireceği’ ve ‘fişleme’yi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle taraftar gruplarının karşı çıktığı ‘e-bilet’ uygulamasının hayata geçirileceği 20 Nisan’daki Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçına Beşiktaş taraftarları da ilgi göstermedi.

'E-bilet’ satışı için zorunlu kılınan ‘Passolig’ uygulamasını satın alan taraftar sayısı 15 bin olurken, ‘Passolig’le Fenerbahçe maçına ‘e-bilet’ alan Beşiktaşlıların sayısı 3 bin 500'de kaldı. BJK yönetimi tarafından ‘e-bilet’ uygulamasına gelecek sezon geçilmesi için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a yaptığı başvuru da reddedildi.

Haberin Devamı