Spor Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınmadı

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınmadı

Paylaş
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne alınmadı

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Fenerbahçe Universal'in yerine Galatasaray'ın seneye CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılması gündeme bomba gibi düştü

Azerbaycan'da düzenlenen Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde birinci olarak kupayı müzesine götüren Fenerbahçe Universal, önümüzdeki sezon bu turnuvaya katılamayacak.

Bu karara göre; Şampiyonlar Ligi'nde lig ve kupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, ikinci sıradaki Vakıfbank TT ve Fenerbahçe'nin yerine de ligi 4.sırada bitiren Galatasaray yer alacak.

CEV BAŞKANI FENERBAHÇE'YE ENGEL OLDU

Söylentilere göre; CEV, kurallara uymadığını gerekçe göstererek Fenerbahçe'nin bu turnuvaya katılmasına engel oldu.

Bahsedilen kuralın ise Azerbaycan'daki turnuvaya giden aralarında Fenerbahçe'nin de olduğu 4 takımın aynı otelde kalması gerekirken, sarı lacivertli ekip, o oteli istemeyerek başka otelde kalması ve CEV Başkanı'na bu yüzden karşı çıktığı iddia ediliyor.

Konuyla ilgili ulaştığımız Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesinden sorumlu yönetici Hakan Dinçay, şu açıklamalarda bulundu; "Açıkçası biz de bu karara şaşırdık. Kural ihlali yaptığımız söyleniyor. Öyle bir şey yok, bize öyle bir açıklama da gelmedi."

GALATASARAY: BU KARAR BİZİ MUTLU ETTİ

Galatasaray Kulübü Voleybol Şubesinden sorumlu yönetici Orkun Darnel ise; "Biz olimpiyat elemeleri öncesi wild card için form doldurduk, sonuçta böyle bir hakkımız var.

Ve bugün açıklanan bu karar beni ve kulübü çok mutlu etti. Çıkan söylentiler gibi Türkiye Voleybol Federasyonu'nun insiyatifini kullanıp bizi gönderdiğini sanmıyorum zaten biz de başvurumuzu yapmıştık." Konunun bir diğer tarafı Türkiye Voleybol Federasyonu ise suskunluğunu koruyor.

Haberin Devamı