Spor Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Paylaş
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 0-0'ın rövanşında konuk olduğu Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 3-0 yenildi

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 yenilerek elendi. Fenerbahçe Avrupa mücadelesine Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda devam edecek.

Fenerbahçe, ilk maçta olduğu gibi başlangıçta yine rakibine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. İlk ciddi şut girişimini 35. dakikada Meireles'le yapan Fenerbahçe, 43. dakikada Sow'un kafa vuruşuyla gole çok yaklaşmasına rağmen, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Sarı lacivertliler ikinci yarıya etkili başladı. Rakip ceza sahasında daha fazla görünen ve pozisyonlar üretmeye başlayan temsilcimiz, 61. dakikada teknik direktörü Perreira'nın tribüne gönderilmesi ve akabinde gelen 2 golle yıkıldı.

Lucescu'nun çalıştırdığı rakibine 3-0 yeniler sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi mücadelesine ilk turda veda etti ve Avrupa Ligi Play-Off Turu'nun yolunu tuttu.

1. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Marlos'un şutunda savunmada Kjaer'e çarpan direğin dibinden kornere gitti.

10. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortaya Fernandao'unun penaltı noktasının hemen yanından kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

15. dakikada soldan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Shevcuk topu yerden ceza sahasına gönderdi. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı top Gladkiy'de kaldı. Gladkiy topu penaltı noktasının üzerindeki Teixeira'ya gönderdi. bu futbolcunun vuruşunta iyi yer tutan Volkan, soluna uzanarak topu kontrol etti.

19. dakikada Diego'nun sağ kanattan ceza sahasına ortalayarak kullandığı frikikte Alves'in kafa vuruşunda top kaleci Pyatov'da kaldı.

25. dakikada Shakhtar Donetsk öne geçti. Srna'nın sağ kanattan yerden ortasına Gladkiy, kale sahasanın içinde ön direkte düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

35. dakikada Meireles'in ceza yayının üzerinden gelişine yaptığı vuruşta topu kaleci Pyatov kurtardı.

43. dakikada Meireles'in ceza sahasına ortasında penaltı noktasının önünden Sow'un yaptığı kafa vuruşunda kaleci Pyatov, sağına uzanarak topu kornere çeldi ve mutlak bir golü önledi.

İlk yarı Shakhtar Donetsk'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı 11'lerle başladı.

Tur için gol atmaya mecbur olan Fenerbahçe ikinci yarıda etkisini göstermeye başladı.

54. dakikada Şener'in ortasında kaleciden seken top Fernandao'nun arkasına düştü ve ondan önce savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

57. dakikada temsilcimiz gole çok yaklaştı! Ceza sahası dışından Nani'nin kullandığı frikikte Sow topun yönünü kafa ile değiştirdi. Ama kaleci Pyatov son anda çıkardı.

58. dakikada Nani'nin soldan ortasında Bruno Alves arka direkte iyi yükselip topu kale önüne gindirdi. Ancak o noktada kimse olmadığı için top boş kalenin önünden geçip gitti...

61. dakikada rüzgar Fenerbahçe için tersine döndü... Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, rakip oyuncularla yaşadığı tartışma sonrası hakem Zwayer tarafından trübüne gönderildi. Hemen sonrasında ise Fenerbahçe'nin gardını düşüren gol geldi...

63. dakikada Simon Kjaer'in hatası sonucu topu çalan Bonfim ceza sahasına girdi ve Volkan'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Felix Zwayer'in verdiği penaltıda topun başına geçen Dario Srna 65. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 2-0

68. dakikada ise Fenerbahçe'nin ümitlerini bitiren gol geldi. Temsilcimizin kullanıdığı köşe vuruşu sonrasında topu kontrol eden Freda orta alandan savunma arkasına kaçan Teixeira'yı gördü. Sol çaprazdan ceza sahasına giren tecrübeli golcü topu filelerle buluşturdu: 3-0

75. dakikada Sow'un pası ile topla buluşan Diego sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak kaleci Pyatov topu iki hamlede kontrol etti.

77. dakikada süratle ceza sahasına sokulan Freda sağ ayağının dışı ile vuruşunu yaptı ancak top direğin yanından dışarı gitti.

80. dakikada ceza yayı sağ çaprazındaki Nani'nin gelişine vuruşunda kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

85. dakikada ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Marlos dokundu ve Freda yerden vuruşunu sol köşeye doğru gönderdi. Ancak kaleci Volkan uzanıp topa sahip oldu.

Kalan dakikalarda iki takımın çabaları golle sonuçlanmayınca Shakhtar, temsilcimiz Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek eledi.

Sarı lacivertliler bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. Fenerbahçe Avrupa Ligi Play-Off turunda eşleşeceği rakibini elerse, adını gruplara yazdıracak.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA CANLI ANLATIMI



MAÇ BİTTİ!

88. dk- Rakip ceza alanının hemen dışından sağ çaprazdan serbest vuruş kullandık. Caner'in kaleye etkili vuruşunda Pyatov topu çeldi. Ardından Nani'nin içeriye çevirdiği top yine kalecide kaldı.

87. dk- Shakhtar Donetsk'te son oyuncu değişikliği. Marlos Bonfim oyundan çıkarken Viktor Kovalenko oyunda.

85. dk- Kullanılan serbest vuruşta Taison topu doğrudan kaleye gönderdi ama Volkan topun sahibi oldu.

84. dk- Sol kanattan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Teixeira, Kjaer'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Simon Kjaer, sarı kart gördü.

83. dk- Ukrayna ekibinde bu kez de Ivan Ordets oyundan çıkarken Oleksandr Kucher oyuna dahil oldu.

82. dk- Shakhtar Donetsk takımında oyuncu değişikliği. Olexandr Gladkiy oyundan çıkarken Eduardo oyuna dahil oldu.

81. dk- Hızlı gelişen atağımızda Alper, topu taşıyıp ceza alanı içi sağ çaprazındaki Fernandao'ya verdi. Fernandao'nun pasında Nani'nin kaleye şutunda top kaleci Pyatov'da kaldı.

80. dk- Bir başka Shakhtar Donetsk atağında Fred, ceza alanına hareketlenen Gladkiy'e etkili bir pas attı ama Gladkiy bu topa hareketlenmedi.

79. dk- Sol kanattan paslaşarak kullandığımız köşe vuruşu sonrasında Caner'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

78. dk- Sarı lacivertli temsilcimizde Raul Meireles oyundan çıkarken Alper Potuk oyunda.

77. dk- Bu kez gelişen Shakhtar Donetsk atağında Taison'un ceza alanı dışından sağ köşeye etkili vuruşunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

76. dk- Sağ kanattan gelişen atağımızda Meireles'in ceza alanına ortasında Fernandao topa hareketlendi ama dokunamadı.

75. dk- Gelişen atağımızda Diego, sol çaprazdan ceza alanına girip kaleye şutunu çekti ama top Pyatov'da kaldı.

74. dk- Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Taison, Şener'e faul yaptı.

73. dk- Shakhtar Donetsk takımında birazdan oyuncu değişikliği olacak.

72. dk- Gelişen atağımızda ceza alanı dışında topla buluşan Meireles'in sert şutunda top yandan dışarıya gitti.

71.dk- Sarı lacivertli oyuncularımız oyundan iyice düşmüş durumda.

69. dk- Maalesef teknik direktör Vitor Pereira'nın tribüne gönderilmesi maçın kırılma anı oldu.

68. dk- Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Topu alan Shakhtar Donetsk savunması hemen Taison'a oynadı. Taison'un pasında Teixeira, sol iç koridorda topu alıp ceza alanına kadar gitti ve dar açıdan yakın mesafeden vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

68. dk- GOL! Alex Teixeira

67. dk- Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Souza rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

66. dk- Turu geçmemiz için kalan dakikalarda gol yemeden 2 gol birden bulmamız gerekiyor.

65. dk- Kullanılan penaltı vuruşunda Darijo Srna, topu sol alt köşeden ağlara gönderdi.

65. dk- GOL! Darijo Srna

64. dk- Volkan Demirel, sarı kart gördü.

63. dk- Shakhtar Donetsk, maalesef penaltı kullanacak. Sağ kanattan ceza alanına giren Marlos, önde Kjaer'den sıyrıldı ve ardından Volkan'dan da sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.

61. dk- Shakhtar Donetskli oyuncular oyunun her bölümünde hakemi etkilemeye devam ediyor.

60. dk- Maçın Alman hakemi Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'yı tribüne gönderdi. Gerçekten inanılmaz!

59. dk- Orta alanda taç kenarında gerçekleşen ikili mücadelede Fred, Josef'in darbesiyle yerde kaldı ve hakem serbest vuruşu verdi. Ardından teknik direktör Vitor Pereira, Fred'in yerden çabuk kalkması yönünde bir talebi oldu ve topu Fred'e verdi. Bu anda Shakhtar Donetskli oyuncular ortamı bir anda gerdi.

58. dk- Sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında Nani topla buluştu ve uzak kale direğine ortasını yaptı. Alves, topu kafasıyla kale sahasına çevirdi ama ne Sow ne de Kjaer boş durumdaki topa hareketlenemediler.

57. dk- Kullandığımız serbest vuruşta Nani'nin doğrudan kaleye gönderdiği topa Sow kafasıyla dokundu ama kaleci Pyatov topu son bir refleksle kornere çeldi.

56. dk- Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Diego, Fred'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

55. dk- Yine sağ kanattan hızlı geldik ama Şener'in yerden ortasında Shakhtar Donetsk savunması topu karşıladı.

54. dk- Etkili geldiğimiz an. Sağ kanattan topla buluşan Şener'in ceza alanına ortasında kaleci Pyatov boşa çıktı ama ardından savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

53. dk- Oyunun son bölümünde iki takım da çok fazla top kaybı yapmaya başladı.

52. dk- Ataklarımız devam ediyor. Sağ kanatta topla buluşan Nani'nin pasında topu alan Şener'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

51. dk- Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Nani'nin ceza alanına ortasında Pyatov topun sahibi oldu.

50. dk- Sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in pasında topla buluşan Nani'nin ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

49. dk- Sağ kanattan gelişen atağımızda Şener'in ceza alanına ortasında Shakhtar Donetsk savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

48. dk- Kullanılan serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında Sow topa hareketlendi ama aynı anda ofsayt bayrağı kalktı.

47. dk- Gelişen atağımızda Fernandao, rakip ceza alanına yakın bir noktada rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

46. dk- Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncularımızın vuruşuyla başladı.

D.A.Shakhtar Donetsk, Olexandr Gladkiy'nin attığı golle Fenerbahçe karşısında soyunma odasına 1-0 önde girdi.

D.A.Maçın Alman hakemi ilk yarıda son düdüğü çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45. dk- İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44. dk- Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Shakhtar Donetsk savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

43. dk- Gole çok yaklaştık. Gelişen atağımızda Meireles'in sağ kanattan ceza alanına ortasında müsaşt durumdaki Sow topa yakın mesafeden kafa vuruşunu yaptı ama yerden seken topu kaleci Pyatov zor da olsa kornere çelmeyi başardı.

42. dk- Bu arada Shakhtar Donetsk kalecisi topu uzaklaştırmak isterken topu kendi adamına çarptırdı ama savunma zor da olsa topu uzaklaştırdı.

41. dk- Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Fernandao topu kontrol etmek isterken elini kullandı.

40. dk- Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Srna'nın kale sahasına ortasında savunmamız topu yine kornere gönderdi.

39. dk- Sağ kanattan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Srna'nın ceza alanına ortasında Alves topu kornere gönderdi.

38. dk- Orta alanda top kayıplarımız artmaya başladı.

36. dk- Gelişen Shakhtar Donetsk atağında savunmamızın uzaklaştıramadığı top ceza alanının hemen dışı sol çaprazındaki Stepanenko'nun önünde kaldı. Stepanenko'nun orta şut karışımı vuruşun da herkesi geçen top auta gitti.

35. dk- Sarı lacivertli temsilcimizde Şener Özbayraklı bir sakatlık geçirdi ve tedavisi için oyun alanının kenarında.

34. dk- Etkili geldiğimiz an. Ceza alanı dışında topla buluşan Diego'nun uzak mesafeden şutunda top savunmadan sekti. Yükseklik kazanan top ceza alanı dışı hafif sağ çaprazındaki Meireles'e geldi. Meireles'in gelişine sert şutu kaleci Pyatov'da kaldı.

33. dk- Rakip savunmanın arkasına koşu yapan Sow'a uzun atılan topta araya giren Ordets topu riske girmeden taca gönderdi.

32. dk- Maçın Alman hakemi son bölümde tüm ikili mücadelelere faul çalmaya başladı.

31. dk- Ev sahibi ekip savunmasından sağ kanatta top bekleyen Stepanenko'ya atılan uzun topta Caner, rakibine faul yaptı.

30. dk- Geride kalan 30 dakikalık bölümde Shakhtar Donetsk'in %58'e %42 üstünlüğü bulunuyor.

29. dk- Orta alanda gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Bruno Alves, Stepanenko'ya faul yaptı.

28. dk- Shakhtar Donetsk'in attığı bu golle mücadelenin uzama şansı kalmadı Sarı lacivertli temsilcimizin atacağı 1 gol turu bize getirecek.

27. dk- Yarı alanımızın ilk metrelerinde gerçekleşen ikili mücadelede Taison'a sert bir faul yapan Şener, sarı kart gördü.

26. dk- Fenerbahçe'mizin atacağı 1 gol turu bize getirecek!

25. dk- Maalesef top ağlarımızda... Gelişen Shakhtar Donetsk atağında sağ kanatta ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Srna'nın kale sahasına yerden sert kestiği topa Gladkiy, ön direk yakınlarında gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi.

25. dk- GOL! Olexandr Gladkiy

23. dk- Shakhtar Donetsk'in etkili geldiği dakika. Sol kanatta topla buluşan Shevchuk'un ceza alanına sert ortasında savunmamız topu karşıladı. Taç Shakhtar Donetsk'in.

22. dk- Bir başka Shakhtar Donetsk atağında savunmamızın arkasına koşu yapan Gladkiy'e atılan uzun topta yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı.

21. dk- Sağ kanattan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Marlos'un pasında topla buluşan Srna, Caner'den sıyrılmak istedi ama top Srna'dan auta çıktı.

20. dk- İlk dakikalardaki Shakhtar Donetsk baskısının ardından şu anda oyuna ortak olmuş durumdayız.

19. dk- Gole yaklaştığımız dakika. Kullandığımız serbest vuruşta Diego'nun ceza alanına ortasında Alves, topa çok iyi yükselip sağ üst köşeye kafa vuruşu yaptı ama Pyatov iyi yer tuttu.

18. dk- Serbest vuruşu paslaşarak çok çabuk kullandık. Yine sağ kanatta topla buluşan Şener, bu kez de Shevchuk'un darbesiyle yerde kaldı ve karar bir kez daha serbest vuruş. Vyacheslav Shevchuk, maçın ilk sarı kartını gördü.

17. dk- Diego'nun sağ kanada pasında Şener topu almak üzereyken Gladkiy'in sert darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

16. dk- Bir başka Shakhtar Donetsk atağında Rakitskiy'in uzak mesafeden sert şutunda top yandan az farkla dışarıya gitti.

15. dk- Shakhtar Donetsk çok ama çok etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Shevcuk'un ceza alanına yerden ortasında savunmamızın uzaklaştıramadığı topu alan Gladkiy, pasını Teixeira'ya verdi. Teixeira'nın yakın mesafeden şutunda Volkan topu harika kurtardı.

13. dk- Ukrayna ekibi oyuncuları sağ kanattan iyi paslaşarak ceza alanımıza kadar yaklaştılar ama son olarak topla buluşan Marlos, iki oyuncumuzun arasından geçmek isterken topu kaybetti.

12. dk- Kullanılan serbest vuruşta Marlos'un ceza alanına ortasında savunmamız topu karşılaşmayı başardı.

11. dk- Sol kanattan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Shevcuk, Nani ve Şener'den sıyrılmak isterken Nani'nin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

10. dk- Yine sol kanattan gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına etkili ortasında topa iyi yükselen Fernandao'nun kafa vuruşunda top üstten az farkla dışarıya gitti.

9. dk- Tempo yavaş yavaş artmaya başladı. İki takım da orta alanda top kayıpları yapmaya başladı.

8. dk- Shakhtar Donetskli oyuncular yarı alanımıza yerleşti Şu anda savunmadayız.

7. dk- Bu kez yarı alanımızda gerçekleşen ikili mücadelede Gladkiy, Bruno Alves'e faul yaptı.

6. dk- Maçın Alman hakemi aynı pozisyonda Sow'un Pyatov'a faul yaptığını tespit etti.

5. dk- Sol kanattan etkili gelişen atağımızda Caner'in ceza alanına etkili ortasında Sow topa hareketlendi ama Pyatov topu kontrol etmeyi başardı.

4. dk- Ukrayna ekibi topa sahip olarak tempoyu belirlemek istiyor. Şu ana kadar top çok fazla sahip olamadık.

3. dk- Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Srna'nın ceza alanına ortasında kafalardan seken topu savunmamız uzaklaştırdı.

2. dk- Shakhtar Donetsk çok tehlikeli geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Marlos'un sert şutu savunmaya çarptı ve yan ağlarda kaldı.

1.dk- 'İlk düdük çaldı ve karşılaşma Shakhtar Donetskli oyuncuların vuruşuyla başladı.

M.Ö.İki takım oyuncuları Alman hakem eşliğinde sahaya çıkıyor.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ:

Fenerbahçe: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Josef, Meireles, Diego, Nani, Fernandao, Sow
Teknik Direktör: Vitor Pereira


İŞTE SHAKHTAR DONETSK'İN İLK 11'İ


Shaktar Donetsk: Pyatov, Shevchuk, Ordets, Srna, Rakitskiy, Stepanenko, Fred, Marlos, Teixeira, Gladkiy, Taison
Teknik Direktör: Mircea Lucescu

2

Haberin Devamı