Spor Fenerbahçe Ülker intihar etti

Fenerbahçe Ülker intihar etti

Paylaş
Fenerbahçe Ülker intihar etti

Turkish Airlines Euroleague Top 16'da mücadele eden Fenerbahçe Ülker, H Grubu'ndaki 5. maçında evinde Olympiacos'a 80-65'lik skorla yenildi

Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın ilk dakikalarında dirençli bir savunma sergileyerek üst üste bloklarla rakibinin kolay sayı bulmasına engel olsa da Zoran Erceg'in dış atışları ve temsilcimizin hücumda yaptığı top kayıpları, Olympiacos'un ilk 5 dakikayı 11-6 önde geçmesini sağladı. Sonraki bölümde Olympiacos boyalı alandan da sayılar bulmaya başladı ancak, Fenerbahçe Ülker'in Jasikevicius ve Marko Tomas'ın elinden bulduğu art arda üçlükler,son 2 dakika öncesinde skoru 14-15'e getirdi. Konuk ekip, periyotun son bölümünde farkı tekrar 6 sayıya kadar yükseltse de Preldzic ve Tomas'ın sayılarıyla ilk periyot 18-20 sona erdi.

İkinci periyotun başında Jasikevicius ile skoru eşitleyen Sarı Lacivertliler, karşılıklı basketlerle 3 dakikalık geçilen bölümün ardından da Tomas'ın serbest atışıyla skoru 26-25'e getirdi ve maçta ilk kez öne geçti. Bu ana kadar rakibini çok sayıda top kaybına sürükleyen ve bu sayede kontrolü eline geçirmekte olduğu gözlenen temsilcimiz, sonrasında ise Nesterovic'in boyalı alandaki etkinliği sonucu, tekrar geriye düşmekten kurtulamadı. Periyotun son 3 dakikasına 28-31 geride giren Fenerbahçe Ülker, kalan sürede rakibinin savunmasını penetrelerle aşmayı başardı ve başta 6 sayı üreten Ukic'in çabalarıyla devre arasına 36-34'lük üstünlükle girdi.

İkinci periyotun sonunda yakaladığı rüzgarla üçüncü periyota da hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Ukic, Kinsey ve Lavrinovic üçlüsünün sayılarıyla 9-3'lük seriye imza attı ve henüz periyotta 3. dakika geçilirken Olympiacos'u mola almaya zorladı. Moladan sonra da rakibini top kayıplarına sürüklemeye devam eden temsilcimiz, rakibine sayı şansı vermediği 4 dakikanın ardından skoru 49-37'ye getirerek farkı çift hanelere taşımaya başardı. Sonrasında ise Olympiacos, suskunluğunu Erceg'in serbest atışlarıyla bozdu ve takip eden bölümde de üst üste sayılarla maça tekrar ortak olmayı başardı. Son dakika öncesinde farkı 4 sayıya kadar indiren Yunanistan temsilcisi, Erceg'in periyot biterken attığı üçlükle de skoru 55-54'e getirdi.

Final periyotuna iyi başlayan taraf da Olympiacos oldu. Fenerbahçe Ülker'i dış atışlara zorlayan ve ilk 4 dakikada sayı bulmasına engel olan konuk ekip, yakaladığı 10-0'lık seriyle öne geçip 9 sayılık da bir fark elde etti. Periyottaki ilk sayılarını Ukic'le 5. dakika içinde üreten Fenerbahçe Ülker, sonraki bölümde de Sean May ve Tomas'la basketler bulsa da rakibin boyalı alandaki etkinliğini engellemedi ve son 2 dakikaya 62-72'lik skorla geride girdi. Son bölümde de oluşan farkı kapatmayı başaramayan Sarı Lacivertliler, karşılaşmadan 65-80'lik skorla mağlup ayrıldı.

Karşılaşmada Fenerbahçe Ülker adına en skorer isim 14 sayıyla Roko Ukic olurken maçın en skoreri ise 21 sayıyla Zoren Erceg oldu.

Bu arada Fenerbahçe Ülker'in grubunda oynanan diğer maçta Zalgiris Kaunas evinde Power E. Valencia'ya 80-74'lük skorla yenildi.

ŞİMDİKİ RAKİP VALENCIA

Turkish Airlines Euroleague'de grup liderliğini garantilemek için çıktığı maçta Olympiacos'a 65-80 mağlup olan Fenerbahçe Ülker, çeyrek final şansını son maça bıraktı.

Gruptaki son maçını deplasmanda Power Electronics Valencia ile oynacak olan Sarı-Lacivertliler'in çeyrek final için, bu maçı kazanması veya en fazla 1 sayılık farkla yenilmesi gerekiyor.

Sarı lacivertli ekip grubunun son maçında 3 Mart Perşembe günü saat 20:45'te İspanya'da Valencia ile karşılaşacak.

MAÇIN ARDINDAN TATSIZ ANLAR YAŞANDI

Maç sonrasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken taraftarlar sinirlerine hakim olamadı ve sahaya yabancı maddeler attılar.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu
HAKEMLER: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Paolo Taurino (İtalya), Antonio Conde (İspanya)
FENERBAHÇE ÜLKER (65): Roko Ukic 14 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 2 (2 asist), Darjus Lavrinovic 8 (5 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 7 (1 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 2 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 4 (3 ribaund- 3 asist), Tarence Kinsey 12 (6 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 9 (2 ribaund), Sean May 2 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 5 (2 ribaund- 1 asist)
OLYMPIACOS (80): Theodoros Papaloukas 9 (4 ribaund- 8 asist), Rasho Nesterovic 16 (9 ribaund), Vassilis Spanoulis 12 (2 ribaund- 4 asist), Michalis Pelekanos (2 ribaund), Loukas Mavrokefalides 16 (2 ribaund), Andreas Glyniadakis 2, Koskas Papanikolaou (4 ribaund), Zoran Erceg 21 (5 ribaund), Milos Teodosic 2 (3 asist), Jamon Gordon 2 (5 ribaund- 5 asist)
1.PERİYOT: 18-20
2.PERİYOT: 18-14
3.PERİYOT: 19-20
4.PERİYOT: 10-26

2

Haberin Devamı