Futbol Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç
Paylaş
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç

Fenerbahçe camiası, tarihi seçimlerinden birini yaptı Sarı-Lacivertli kulübün Genel Kurul Üyeleri oy verme işlemini tamamladı. Fenerbahçe Kongresi'nde 21 bin 350 üye başkanlık seçimi için oy kullandı. Resmi sonuçlara göre Fenerbahçe'nin 37. Başkanı 16092 oy alan Ali Koç oldu ve Fenerbahçe'de 20 yıl 4 ay süren Aziz Yıldırım dönemi sona erdi

Resmi sonuçların açıklanmasının ardından Ali Koç kürsüye çıktı. İşte Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'un açıklamaları:

Haberin Devamı

Öncelikle sonuçlar hepimize hayırlı olsun. Ben dereyi görmeden paçayı sıvayan bir adam değilim. Ben size teşekkür ederim ve tebrik ederim.

'TEBRİK EDECEK O KADAR ÇOK İNSAN VAR Kİ'

Tebrik edecek o kadar çok insan var ki ben sadece bu başarının vitriniyim. Bu yolda hep inandım ve ne dedim kim kazanırsa büyük farkla kazanacak' dedim. Ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım bugün çok duygu yüklüyüm ne diyeceğimi bilmiyorum ama bu sizin eseriniz, sizin başarınız. Bir dakika, bir an bile sizi utandırmamak için ben ve arkadaşlarım bu yolda saygıda, sevgide kusur etmemek için, camiaya layık olmak için, çok titiz, itinayla davrandık.

'YOLDA TUZAKLAR DA OLDU'

Yolda tuzaklar da oldu, üye bilgileri getirenler de oldu, aba altından sopa göstermek için iyilik adı altında kötülük yapanlar da oldu ama biz bildiğimiz yolda gittik. Korkacağımız bir şey yoktu. Allah hepinizden razı olsun. Çünkü çok şeyle mücadele ettik. Bilmediğiniz o kadar çok şey var ki. Burada keşke şampiyonluk kutluyor olsaydık ama inşallah o günler de gelecek. İnşallah o günleri hep beraber göreceğiz. Daha fazla vaktinizi almak istemiyorum çok duygu doluyum. Burada en büyük teşekkür aileme.

Haberin Devamı

'ESAS YOLCULUK ŞİMDİ BAŞLIYOR'

Belki onlar mutfakta değillerdi ama benim çıktığım bu yolda her türlü zorlukların yanında dik durmamı sağladılar. İyilik kazanacak dedik ve iyilik kazandı. Siz de aslında milyonların vitrinisiniz şuan. Hep beraber başardık. Ama esas yolculuk şimdi başlıyor. Çok zor bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz.

'BAYRAKLARI ÇIKARMAYA HAZIR OLUN'

Ben ve arkadaşlarım, hayallerinizi ve hayallerimizi gerçekleştirecek iklimi size sunacağız ve bu hayalleri gerçekleştireceğiz. Bayrakları çıkarmaya hazır olun. Mutlu olmaya, gurur duymaya, övünmeye hazır olun.

'AZİZ YILDIRIM OLMASAYDI BEN BURADA OLMAZDIM'

Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım. Başkanımız Aziz Yıldırım olmasaydı, amatör sporlar bu kadar gelişmezdi. Hayatta herkesin artıları ve eksileri vardır. Başkanımız Fenerbahçe'ye kattığı her şey ile efsane başkan olmayı her şeyiyle hak etmiştir."Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin efsane başkanı olmayı fazlasıyla hak etmiştir.

Camia olarak dimdiktik ama yorulduk, bıkkınlık geldi. Yorulmaya hakkımız yok. Hak ettiğimiz zararlar tazmin edilene kadar dimdik duracağız. Aziz Yıldırım, bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir. Şu anda belki size çok ihtiyaç yok. Bu hukuk ortamında gidecek ama Allah korusun, yargıdan hiç kabullenemeyeceğimiz bir karar çıkarsa, bu camiayı test ederlerse, size bir kez daha ihtiyaç olacaktır. Ata'mız Fenerbahçeli. Fenerbahçe'ye çok yakındı ama onun kimi tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli.'

Haberin Devamı

Vefa Küçük: Salı günü taraftarların katılımıyla Ali Koç'a mazbatasını takdim edeceğiz

SON DAKİKA: Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un başkan adayı olduğu Fenerbahçe Kongresi'nde oylar sayıldı. Resmi sonuçlara göre Ali Koç 16092 oy alarak başkan oldu.

Kullanılan oy sayısı; 20 bin 736

16092 Ali Koç

4646 Aziz Yıldırım

Ali Koç, "Ali Koç başkan, Fenerbahçe şampiyon tezahüratı yapan" kongre üyelerine 'zafer' işareti ile karşılık verdi ve tebrikleri kabul ediyor.

Resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ali Koç, kongre üyelerine böyle teşekkür etti

'İÇERİ GİRELİM ALİ KOÇ'U GÖRELİM'

Dışarıdaki taraftar 'İçeri girelim Ali Koç'u görelim' tezahüratı yapıyor.

Haberin Devamı

STADI TERK ETTİ

Alınan son dakika bilgisine göre Aziz Yıldırım stadı terketti!

Fenerbahçe taraftar grubu '12 Numara' Ali Koç'u başkan ilan etti

Ali Koç sayım yerinden 1 dakika bile ayrılmadı

Resmi olmayan sonuçlara göre sandıklardan bu oy sayılarının çıktığı iddia edildi

İlk sandık sonucu: Ali Koç: 122 Aziz Yıldırım: 33

İkinci sandık sonucu: Ali Koç: 437 Aziz Yıldırım:108

17. sandık sonucu: Ali Koç: 459 Aziz Yıldırım: 105

AZİZ YILDIRIM OYUNU KULLANDI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, oyunu eşi Gonca Yıldırım ile kullandı.

Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç ile birlikte tarihi kongrede oyunu kullandı. Ali Koç da oyunu böyle kullandı

ALİ KOÇ'TAN İTİRAZ

Ali Koç, henüz oy kullanmayan üyelerin kulüp tarafından arandığını ve oy kullanmaya gelip gelmeyeceklerinin sorulduğunu öğrenince duruma itiraz etti; Vefa Küçük'ü uyardı. Ali Koç gelmeyen üyelerin yerine oy kullandırılacağını iddia etti.

Fenerbahçe Kongre Üyesi ve Medipol Başakşehir futbolcusu Emre Belözoğlu oyunu kullandı.

Fenerbahçeli üyeler 38 sandıkta oylarını geniş bir katılımla kullanmayı sona erdiriler. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adayı Ali Koç'a seçim alanında büyük ilgi var.

Haberin Devamı

REKOR KIRILDI

Seçimli Olağan Fenerbahçe Genel Kurulu'nda saat 13.00'e kadar 12 Bin 50 kongre Üyesi oy kullanmıştı. Son gelen bilgilere göre tarihi kongrede verilen oy sayısı 21 bin 350... Daha önce 2013 seçiminde 9380 oy kullanılmıştı

Aziz Yıldırım 36, Ali Koç ise 21 numaralı sandıklarda oylarını kullanacaklar.

Seçim programı

■ Adaylar, yönetim kurulu ve diğer kurul listelerini açıklayacak.

■ Saat 10.00’dan itibaren oy verme işlemi başlayacak.

■ Saat 17.00’de bu işlem bitecek ancak sıraya giren kişiler oy verebilecek.

■ Verilecek bir işaretle, tüm sandıklar aynı anda açılacak.

■ Günün sonunda genel kurul divanı, Fenerbahçe’nin yeni başkanını seçecek.

Aziz Yıldırım'ın listesi

Mithat Yenigün

Mehmet Kocadon

Nihat Özbağı

Mahmut Uslu

İlhan Ekşioğlu

Şekip Mosturoğlu

Ömer Temelli

Önder Fırat

Ozan Balaban

Ahmet Özokur

Fatih Öztürk

Selim Kosif

Ahmet Ketenci

Metin Doğan

Yedekler:

Ekrem Eray Arda

İlyas Bulcay

Yahya Uğur

Barış Göktürk

Levent Kınay

Yasemin Merçil

Murat Salar

Ali Koç'un listesi

Semih Özsoy

Erol Bilecik

Burhan Karaçam

Sevil Zeynep Becan

Mustafa Tankut Turnaoğlu

Fethi Pekin

Metin Şen

Turhan Şahin

Mustafa Kemal Danabaş

Acar Sertaç Komsuoğlu

Simla Türker Beyazıt

Ömer Okan

Burak Çağlan Kızılhan

Şaban Erdikler

Yedekler:

Belgin Aral

Alper Pirşen

Ozan Korman Tarman

Metin Sipahioğlu

Selahattin Baki

Muhittüin İlker Dinçay

Esra Nazlı Ercan