Spor Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı!

Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı!

Paylaş
Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı!

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek ile otomobiliyle seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında kurşunlar aracın camlarına isabet etti. Camların kurşun geçirmez olması sayesinde iki futbolcu da saldırıyı yara almadan atlattı

Sarı lacivertli takımda şok gelişme! Fenerbahçe'nin yıldız ismi Mehmet Topal'ın aracı kurşunlandı. Sabah antrenmanından çıktıktan sonra takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek'le birlikte vize işlemleri için Yunanistan Konsolosluğuna giderken Sancaktepe gişelerine girdiği sırada milli futbolcunun otomobiline tabancayla 2-3 el ateş açıldı.

Haberin Devamı

Başka bir otomobildeki saldırganlar tarafından gerçekleştirilen saldırıya yara almadan atlatan Mehmet Topal, aracını uygun bir yere çektikten sonra 155'i arayıp polis çağırdı.

Ardından Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'nde yaklaşık 2 saat ifade veren Mehmet Topal ve Uygar Mert Zeybek, Sancaktepe Emniyet Müdürü Mustafa Acıkara'nın makam aracıyla evlerine gönderildi.

Futbolcular ifade verirken, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ve bazı kulüp çalışanları da Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Mosturoğlu, Emniyet'e girişte ve çıkışta herhangi bir açıklama yapmadı.

KURŞUN GEÇİRMEZ ARAÇ EMNİYETİN BAHÇESİNE ÇEKİLDİ

Bu arada, saldırının yapıldığı Mehmet Topal'ın kurşun geçirmez camlı cipi Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çekildi. Sivil ekipler araç içinde bir süre daha incelemede bulundu. Futbolcuların ifadelerini verip Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılmasının ardından, Mehmet Topal'ın otomobili bir kulüp görevlisi tarafından Emniyet Müdürlüğü'nden alındı. Kurşunun isabet ettiği yerin kağıtla kapatıldığı görüldü.

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardında Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"11.08.2015 günü öğlen saatlerinde Fenerbahçe Futbol Kulübü oyuncusu Mehmet TOPAL özel aracı ile birlikte Samandıra Tesisleri'nden aynı takım oyuncusu Uygar Mert ZEYBEK ile ayrıldıktan kısa süre sonra Kartal Samandıra TEM bağlantı yolunda aracın kurşun geçirmez ön camına bir el ateş edildiği iddiası ile Polis Merkezimize başvurmuştur.

Bahse konu olay ile ilgili olarak çok yönlü çalışmalar başlatılmış, olayı gerçekleştiren şahıs ya da şahısların tespit edilerek yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

MEHMET TOPAL: İYİYİM


Mehmet Topal şoku atlattıktan sonra Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye gitti. Yakın çevresine 'Korkmayın ben iyiyim' diye bilgi veren Mehmet Topal, işlemlerin sona ermesini ve faillerin bulunmasını bekliyor.

'RESMEN ÖLÜMDEN DÖNDÜK'

Fenerbahçe kafilesini taşıyan kulüp otobüsü geçen 4 Nisan'da Rize deplasmanından dönen futbolcuları havaalanına taşırken Trabzon'da silahlı saldırıya uğramıştı. Olayda otobüs şoförü yaralanmıştı. Saldırı sırasında otobüste bulunan Mehmet Topal yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

Haberin Devamı

"Resmen ölümden döndük. Söylenecek bir şey yok. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz." Sarı-lacivertli takımın bir başka futbolcusu Bekir İrtegün de "Otobüs hareket halindeyken karşı yönden geldiğini tahmin ettiğimiz araçtan 5-6 el ateş açıldı. Sol tarafımız şarampol ve deniz kenarıydı. Aşağıya yuvarlanabilirdik"

FENERBAHÇE: BU BİR TERÖR EYLEMİDİR

Saldırının ardından Fenerbahçe'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4 Nisan 2015 tarihinde Rize deplasmanı dönüş yolunda kafilemize yapılan menfur silahlı saldırının ardından, bugün öğlen saatlerinde futbol takımımızın oyuncusu Mehmet Topal’ın aracına, oyuncumuz araç içerisindeyken silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Takımımızın Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı sabah idmanının ardından, oyuncumuz Mehmet Topal evine giderken, Samandıra gişelerine gelmeden hemen önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlanmıştır.

Haberin Devamı

Oyuncumuz bu silahlı saldırıda aracının camlarının kurşun geçirmez özelliği sayesinde büyük bir şans eseri yara almamıştır.

Bu saldırı silahlı bir terör eylemidir. Ard arda gelen bu saldırıları şiddet ve esefle kınıyoruz.

Fail ya da faillerin en kısa süre içinde bulunup adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

Daha önce de faciadan şans eseri kurtulan futbol takımımızın yaşadığı silahlı saldırının aydınlatılmasına yönelik başvurularımızın hala sonuçlanmamasını manidar bulmaktayız.

Tüm devlet birimlerini, yaşadığımız terör saldırılarının aydınlatılması konusunda tekrar göreve davet ediyor, oyuncumuz Mehmet Topal ve Ailesi’ne ve tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ