Spor Fenerbahçeli taraftarlar Anıtkabir'e akın etti

Fenerbahçeli taraftarlar Anıtkabir'e akın etti

Paylaş
Fenerbahçeli taraftarlar Anıtkabir'e akın etti

Ankara Fenerbahçeliler Derneği tarafından "Türkiye İçin Adalet Fenerbahçe için adalet" sloganıyla düzenlenen ve "Adalete Fener Yak" kampanyasıyla birleşen organizasyonda Fenerbahçeli taraftarlar Anıtkabir'de Ulu Önder Atatürk'ün huzuruna çıktı.

Onbinlerce sarı-lacivertli taraftarlar arasında Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarlar da yer aldı. Sarı-Kırmızı ve Siyah-Beyaz formalarını giyen taraftarlar açtıkları bayraklarla ezeli rakiplerine destek oldu.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım ile yöneticilerin de yer aldığı organizasyona çeşitli illerden gelen dernek üyeleri ve çok sayıda taraftar katıldı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer16079","16079","201403","16079-119271.jpg","1", "0","Fenerbahçe taraftarının adalet yürüyüşü");

Ellerine Türkiye ve Fenerbahçe bayraklarını alan çok sayıda taraftar, Anıtkabir'de toplandı. Yürüyüş saat 14.00'e doğru başlayınca izdiham yaşandı.

Aslanlı yoldan başlayarak yürüyen büyük kalabalık içinde yer alan Başkan Aziz Yıldırım taraftarları selamladı.

Onbinlerce Fenerbahçeli Anıtkabir'de dev Fenerbahçe bayrağı açtı. Katılımcılar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" tezahüratlarında da bulundular.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonunda sadece Ankara değil, yurdun dört bir yanından taraftarlar otobüslerle ve özel araçlarıyla Ankara'ya ulaştılar. Fenerbahçe Dernekleri'nin yanı sıra yürüyüşe bir çok sivil toplum örgütü de katıldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım önce Mozaleye çelenk bıraktı. Yıldırım daha sonra Anıtkabir Defteri'ne dugu ve düşüncelerini kaleme aldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından mozoleye çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Başkan Aziz Yıldırım Anıtkabir Özel Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazdı.

Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı;

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Yüce Atatürk;

İtibar ve iltifatlarınıza mazhar olmuş, yegane ruhu Kuvai-Milliye olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanı olarak heyecan ve gururla huzurunuzdayım.

İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik bir cumhuriyet haline getiren irade ve devrimlerinize sahip çıkmak konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz tamdır.

İstikbalde dahi bir gün yurdun tüm toprakları işgal edilmiş, tüm tershanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün ordulara dağıtılmış olsa da istiklal ve cumhuriyeti müdafa mecburiyetinde kaldığımız da dahili ve harici beddahlara karşı içinde bulunacağımız vaziyet çok namüsait bir vaziyette tezahür etmiş olsa da; "Rahat Uyu Atam. Yolun Yolumuz. Andın Andımız olacaktır.

Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır.
Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır.
Her gün biraz daha artan "özlem" ve "hasretlerimizle"...

Haberin Devamı