Spor Fenerbahçe'nin altın sezonu

Fenerbahçe'nin altın sezonu

Paylaş
Fenerbahçe'nin altın sezonu

Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunda adeta "altın" yılını yaşıyor

Aziz Yıldırım başkanlığında tüm branşlara yatırım yapan ve senelerdir bunun meyvelerini toplayan Fenerbahçe, parlak bir sezon daha yaşıyor. 2009 sezonunda 13 branşta şampiyonluk yaşayan sarı-lacivertli kulüp, bu sene de tarihi bir başarıyla burun buruna geldi.

Sporun birçok dalında; çimde, parkede, havuzda, ringde, kısacası hemen hemen heryerde rakipsiz olan Fenerbahçe’nin bu sezon şu ana kadarki şampiyonlukları şöyle:

BASKETBOL
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, final serisinde Galatasaray Medical Park’ı 3-1 mağlup ederek, toplamda 9, üst üste de 6. kez şampiyon oldu.

Fenerbahçe Küçük Bayan Basketbol Takımı, Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonası final maçında Botaş’ı 54-53 mağlup ederek, Türkiye Şampiyonu oldu. Beko basketbol liginde Fenerbahçe Ülker dolu dizgin yoluna devam ediyor.

Erkek basketbolcular ligde normal sezonu lider bitirmeyi garantiledi Avrupa’da Final-Four kapısından dönen, Türkiye Kupası’nda zafere uzanan Fenerbahçe Ülker’de şimdi hedef lig şampiyonluğu.

Efes’i devirip, ligi zirvede bitirmeyi garantileyen ve rakibine karşı muhtemel bir eşleşmede seriye 1-0 önde başlayacak olan Kanarya’da herkes şampiyonluğa yürekten inanıyor.

VOLEYBOL
Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan final serisinin 3. maçında Arkas Spor’u 3-0 yenerek seride durumu 3-0 yaptı ve 2010-2011 Sezonu Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi’ni şampiyon olarak tamamladı.

Fenerbahçe Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Koşuyolu Spor Kulübü’nü 3-0 mağlup ederek, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Küçük Erkekler İstanbul Voleybol Ligi’nin son haftasında Galatarasay’ı 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluğunu ilan etti.

BAYANLARDA DÜNYA ŞAMPİYONU
Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası Finali’nde Brezilya ekibi Sollys Osasco takımını 3-0 yenerek Dünya Şampiyonu oldu. Bu büyük onurun sahibi olan Fenerbahçe Acıbadem hem de hiçbir rakibine set vermeden bu kupaya ulaşmış oldu.

DİĞER SPORLAR
Kürek Şubesi sporcuları, Türkiye Kürek Federasyonu bünyesinde Sapanca’da organize edilen Bahar Kupası Kürek Yarışları’nda elde ettikleri başarılı sonuçlar ile kupaya uzandı. Fenerbahçe yarışları 576 puanla birinci, Şişecam Kürek 272 puanla ikinci, Anadoluhisarı 195 puanla üçüncü oldu.

Boksörler ise Ankara Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü ile Boks Spor İl Temsilciliği tarafından 29 Nisan 1 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenen Ulusal Egemenlik Boks Kupası’nın sahibi oldu.

Yüzmede ise, İstanbul Teknik Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Türkiye Açık Yaş Bireysel Yüzme Şampiyonası final yarışları ile tamamlandı. Fenerbahçeli yüzücüler şampiyonanın son gününde 2 yeni Türkiye rekorunun sahibi oldular.

Milli ciritçi Fatih Avan, 80.19’luk derecesiyle kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırarak altın madalya kazandı. Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da gerçekleştirilen Avrupa Atmalar Kış Kupası’nda 23 yaş altında mücadele eden Milli ciritçi Fatih Avan, 80.19’luk derecesiyle Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı. Fenerbahçe Atletizm Şubesi, Denizli’de düzenlenen Türkiye Kulüpler Arası Kros Ligi’nde takım halinde şampiyon oldu.

VE FUTBOL...
Fenerbahçe U-15 Futbol Takımı, Nike Premier Cup U15 Finali’nde Beşiktaş’ı penaltılar sonrasında mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

Sarı-lacivertli takım bu galibiyetle 12-15 Mayıs tarihlerinde Budapeşte’de düzenlenecek Nike Premier Cup Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. A takım ise lider olarak Süper Lig’in son haftasına girdi.

Sarı-Kanarya kalan 3 maçını kazandığı takdirde Trabzonspor’un maç sonuçlarını beklemeden 18. şampiyonluğunu ilan edecek.

Uğur DEMİRKIRDI/DHA

2

Haberin Devamı