Spor Fenerbahçe'nin golcüleri iş başında

Fenerbahçe'nin golcüleri iş başında

Paylaş
Fenerbahçe'nin golcüleri iş başında

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor'u 5-0 yenen Fenerbahçe'nin ligde attığı gollerin yüzde 54'ü Sow, Kuyt ve Emenike üçlüsünden geldi.

Gaziantepspor filelerini 2 kez havalandıran Sow ile birer gol atan Kuyt ve Emenike, sarı-lacivertli takımın 35 golünün 19’una imza koydu.

Ligde 8 gole ulaşan Sow, takımının en golcü oyuncusu olurken, Kuyt 7, Emenike de 4 gol kaydetti.

Sow, gol hasretine son verdi

Gaziantepspor maçında 2 gol kaydeden Sow, ligde 5 haftalık gol hasretine son verdi.

Ligde 13. haftada Fenerbahçe’nin Medicana Sivasspor’u 4-1 yendiği maçta 2 gol atan Senegalli futbolcu, daha sonra forma giydiği 5 lig karşılaşmasında golle buluşamadı. Ligin ikinci bölümünün ilk haftasında (17. hafta) Kasımpaşa maçına Afrika Uluslar Kupası’nda olduğu için forma giyemeyen Sow, 18. haftada Kardemir Karabükspor ve 19. haftada Trabzonspor maçlarında ikinci yarıda oyuna dahil olmuş ancak gol atamamıştı.

Gaziantepspor maçında 2 gol birden atan Senegalli oyuncu, ligde bu sezon gol sayısını 8’e yükseltti.

Kuyt son 4 maçta 3 gol attı

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Kuyt ise son 4 lig maçında 3 gol atarak, ligin ikinci bölümünde çıkışa geçti.
Ligin ilk 16 haftalık ilk bölümünde 4 gol kaydeden Hollandalı futbolcu, ikinci bölümde 17. haftada Kasımpaşa’yı 3-0 yendikleri maçta 2 gol ve Gaziantepspor maçında da bir gol atarak, gol sayısını 7’ye çıkardı.

Emenike de gollere başladı

Ligde ilk 16 haftalık ilk bölümde beklentileri karşılayamayan Fenerbahçe’nin Nijeryalı golcüsü Emmanuel Emenike, ikinci bölümde daha etkili olmaya başladı.

İlk 16 haftalık bölümde sadece 2 gol atan Nijeryalı futbolcu, ligin ikinci bölümünde ilk 4 maçta 2 gol kaydederek, ilk yarıdaki performansını yakaladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın eleştirilere karşın ısrarla forma verdiği Emenike, 18. haftada Kardemir Karabükspor ve 20. haftada Gaziantepspor deplasmanlarında birer gol attı.

Sarı-lacivertlilerde genelde yedek bekleyen Webo 4 kez fileleri havalandırırken, Emre Belözoğlu da penaltılardan 4 gol attı. Alper Potuk 2, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Kadlec, Meireles, Bekir İrtegün ve Mehmet Topal da birer gole imza koydu.

Gol ortalaması ikinci yarıda yükseldi

Fenerbahçe’nin gol ortalaması ligin ikinci bölümünde arttı.
Ligin 16 maçlık ilk bölümünde 25 gol kaydeden sarı-lacivertliler, 1,56’lık gol ortalaması tutturmuştu. İkinci bölümde 4 maça çıkan Fenerbahçe, 10 gol attı ve gol ortalamasını 2,5’e yükseltti.

AA

Haberin Devamı