Gündem Fenerbahçe'ye saldırıda 2 gözaltı: Biri takip etti, biri ateş açtı

Fenerbahçe'ye saldırıda 2 gözaltı: Biri takip etti, biri ateş açtı

Paylaş
Fenerbahçe'ye saldırıda 2 gözaltı: Biri takip etti, biri ateş açtı

Vali Öz, Nihat S ve Emre A'nın Sürmene'de gözaltına alındığını belirtirken, birinin otobüsü takip ederek bölgeden geçişi diğerine telefonla haber verdiğini söyledi

Rizespor maçı dönüşü Fenerbahçe kafilesine cumartesi gecesi Sürmene’de yapılan saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, 2 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Vali Öz, şüphelilerden birinin silahı kullandığını, diğerinin de otobüsü Rize’den itibaren takip edip bölgeden geçişini telefonla bu kişiye haber verdiğini söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Ele geçirilen tüfek ve son olarak 3 kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri kuşkusuyla 38 yaşındaki Nihat S. ve 27 yaşındaki Emre A.’yı Sürmene’de gözaltına aldı. Vali Abdil Celil Öz, dün şu açıklamayı yaptı: “3 kişinin bilgisine başvurduk. Bu kişilerden alınan bilgilerin yanı sıra eldeki delil ve diğer istihbarat bilgileri ile birlikte sabaha karşı 2 kişi üzerinde yoğunlaştık. Bu kişilerden birinin Rize’den intikal halinde olan otobüsün konvoyunda yer aldığı, diğer kişinin de silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu yönünde bulgular vardı. Eldeki deliler, bulgular ve olay yerindeki araç, alan çalışmaları ve ilk emareler zanlıların bu kişiler olduğunu doğruluyor. Şahıslar suçlamaları kabul etmiyor ancak eldeki teknik bilgiler, deliller ve görgü tanıklarında aldığımız bilgiler bu kişilerin olayın faili oldukları yönünde büyük ipuçları veriyor.”

DHA

Haberin Devamı