Spor Fener'in konuğu Mersin İdman Yurdu

Fener'in konuğu Mersin İdman Yurdu

Paylaş
Fener'in konuğu Mersin İdman Yurdu

Spor Toto Süper Lig'de ilk 3 haftayı 1 galibiyet, 2 beraberlikle 5 puanla geçen Fenerbahçe, yarın Mersin İdman Yurdu ile karşı karşıya gelecek

Spor Toto Süper Lig'de yarın Kadıköy'de Mersin İdmanyurdu'nu konuk edecek Fenerbahçe'de tek hedef 3 puan kazanmak.

Karşılaşmayı, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar tribünden izleyebilecek.

Lige verilen arada milli maçlarda görev alan bazı futbolcuların sakatlık ve yorgunluğu bulunurken, teknik direktör Aykut Kocaman bu akşam basına kapalı gerçekleştirilecek antrenmanın ardından kadrosunu şekillendirecek.

Mersin İdmanyurdu maçı öncesi sarı-lacivertli ekipte Sow, Krasic, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal'ın sakatlığı bulunuyor. Gökhan Gönül, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım ile sağ arka adalesinde ağrıları olan Recep Niyaz'a dünkü antrenmanda aktif dinlenme programı uygulanmıştı.

Omzundaki sakatlığı nedeniyle lig ve Avrupa kupası mücadeleleri olmak üzere son 5 resmi maçta takımdan ayrı kalan kaleci Volkan Demirel'in, yarınki maçla birlikte takıma dönmesi beklenirken, Kocaman'ın, yeni transfer Meireles'e ikinci yarıda da olsa görev verebileceği öğrenildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

FENERBAHÇE KADIKÖY'DE GEÇİT VERMİYOR
Spor Toto Süper Lig'de yarın Kadıköy'de Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak Fenerbahçe, ligde sahasında 44 maçtır rakiplerine geçit vermiyor.

Ligde 2009-2010 sezonunda 24. haftada başladığı yenilmezlik serisinde, şampiyon olduğu 2010-2011'in yanı sıra, 2011-2012 sezonlarını yenilgisiz kapatan, 2012-2013 sezonundaki ilk maçını da galibiyetle geçen sarı-lacivertli ekip, yaklaşık 2,5 yıllık sürede seyircisi önünde çıktığı son 44 maçlık periyotta 36 maçı kazandı, 8 maçta berabere kaldı, hiç mağlup olmadı.

Kadıköy'deki son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı alan ''Sarı Kanaryalar'', 2,5 yıldır ortaya koyduğu başarılı performansla taraftarını sevindirdi.

Fenerbahçe, sahasındaki başarısını attığı gollerle de süsledi. Yenilgisiz geçen 44 maçlık seride rakip fileleri toplam 95 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 22 gol görürken, 116 puan toplayıp, sadece 16 puan yitirdi.

Sahasındaki 44 maçlık periyotta ortalama maç başına 2,15 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise ortalama 0,5 gol gördü.

YENİLMEZLİK SERİSİ KOCAMAN'IN BAŞARISI
''Sarı Kanaryalar'', teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde Kadıköy'de oldukça istikrarlı bir performans sergiledi.

Sarı-lacivertliler, 2011-2012 sezonundan itibaren Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevi üstlenen Kocaman yönetiminde Kadıköy'de çıktıkları 38 lig maçında yenilgi görmezken, bu süre içinde 31 galibiyet, 7 beraberlik aldı.

25. RANDEVU
Fenerbahçe ile Mersin İdman Yurdu, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 25. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında yarınki randevu öncesi Fenerbahçe'nin 12, Mersin İdman Yurdu'nun sadece 1 galibiyeti bulunuyor, taraflar 11 maçta da eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin geride kalan maçlarda attığı toplam 32 gole, Mersin İdman Yurdu 15 golle cevap verdi.

Geçen sezon ligde yapılan her iki maçı da Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR
Fenerbahçe ile Mersin İdman Yurdu, lig tarihinde İstanbul'da 12 maç yaptı. İstanbul'daki karşılaşmalarda Fenerbahçe 7, Mersin İdman Yurdu 1 galibiyet alırken, 4 maç da berabere bitti. Fenerbahçe, kendi evindeki maçlarda toplam 20 gol atarken, kalesinde ise 8 gol gördü.

MERSİN İDMAN YURDU'NUN TEK GALİBİYETİ 1968'DE

Mersin İdman Yurdu, Fenerbahçe karşısında ligdeki ilk ve tek galibiyetini 1968-69 sezonunda aldı.

İstanbul'da 1 Aralık 1968'teki maçta rakibini 1-0 mağlup eden Mersin ekibi, daha sonra Fenerbahçe ile yaptığı 21 maçta da galibiyet elde edemedi.

NTV Spor

Haberin Devamı