Ferahlatan yaz içecekleri

Hava sıcaklığının iyice artmasıyla birlikte harareti kesip ferahlatan yaz içecekleri arayışına girmeye başladık. Evde kolayca yapabileceğiniz basit ama ferahlatan yaz içecekleri için haberimize bir göz atın.

20 Haziran 2020, Cumartesi 10:32 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem tatlı ihtiyacınızı kesecek hem de buz gibi serinletecek içecekler arıyorsanız "Ferahlatan yaz içecekleri" haberimize bir göz atın.


Kavun şerbeti tarifi

Kavun şerbeti tarifi

Kavun şerbeti malzemeleri

  • 2 adet orta boy limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dilim kavun
  • 2 litre su

Servisi için:

  • 1/4 demet nane ve fesleğen yaprağı

Kavun şerbeti yapılışı

Limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Kabuklarını rendeledikten sonra ortadan ikiye kestiğiniz limonları limon sıkacağında sıkarak suyunu çıkarın. Limonların kalan kısımlarını büyük parçalara bölün. Bir tencereye toz şekeri alın, üzerine rendelenmiş limon kabuğu, limon parçaları ve limon suyunu koyarak karıştırın. İçerisinde limon çekirdeği kalmamasına dikkat edin. Karışımı ağzı kapalı tencerede, iki saat oda ısısında bekletin. Bekleyen limonlu toz şeker karışımını ocağa alın, beş dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Ocağı kapatıp, ılınması için bir kenarda bekletin. Çekirdeklerini çıkardığınız kavunları mutfak robotu ya da blenderda püre haline getirin. Bu püreyi ılık durumda olan limon karışımının üzerine ekleyin. Buzdolabında en az bir saat bekletin. Soğumuş şerbet özünü tülbent veya süzgeçle derin bir tencereye süzün, üzerine soğuk suyu ekleyip, karıştırın. Soğuk şerbet karışımını servis bardaklarına paylaştırın. Arzuya göre buz, nane veya fesleğen yapraklarıyla servis yapın.


Vanilyalı buzlu yeşil çay tarifi

Vanilyalı buzlu yeşil çay tarifi

Vanilyalı buzlu yeşil çay malzemeleri

  • 1,5 litre su
  • 4 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 4 adet nane yaprağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 su bardağı buz küpü

Vanilyalı buzlu yeşil çay yapılışı

Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız iri yapraklı yeşil çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın. 15 dakika kadar demleyerek yeşil çayı hazırlayın. Ilınan çaya bal, esmer şeker ve limon suyunu ilave edin, hızlıca karıştırın. Hazır durumda olan demlenmiş yeşil çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını incecik kıydıktan sonra sürahiye aktarın. Hazırladığınız çayı buzdolabında soğutun. Servisi öncesinde buz küplerini ilave edin, karıştırdıktan sonra servis bardaklarına alın.


Kuru kayısı kompostosu tarifi

Kuru kayısı kompostosu tarifi

Kuru kayısı kompostosu malzemeleri

  • 500 gram kuru kayısı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Kuru kayısı kompostosu yapılışı

İlk olarak kayısıları yıkayın. İki eşit parçaya bölün veya bütün olarak bırakın. Derin bir tencere içine ilave edin su ve toz şekeri, şeker taneleri eriyene kadar güzelce karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra kayısıları ilave edin ve 10-15 dakika pişirin. Çubuk tarçın ve karanfilleri alın. Kompostonuzu bir süre buzdolabında beklettikten sonra kuru kayısı parçaları eşliğinde servis edebilirsiniz.


Çilekli limonata tarifi

Çilekli limonata tarifi

Çilekli limonata malzemeleri

  • 500 gram çilek
  • 3 adet limon
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 5 adet nane yaprağı

Çilekli limonata yapılışı

Bol suda yıkanıp kurulanan çileklerin sap kısımlarını kesin. Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın. Küçük parçalara böldüğünüz çilekleri, taze sıkılmış limon suyu ilavesiyle mutfak robotuna alın. 1 su bardağı suda erittiğiniz toz şeker ve rendelenmiş limon kabuklarını katıp mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan suyu ilave edip karıştırma işlemini birkaç saniye daha sürdürdükten sonra limonata karışımını sürahiye alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre nane yaprakları ve buz küpleri eşliğinde servis edin.


Ananas kompostosu tarifi

Ananas kompostosu tarifi

Ananas kompostosu malzemeleri

  • 6 dilim ananas
  • 1-2 çorba kaşığı çam fıstık
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 10 su bardağı su
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 kuru incir

Ananas kompostosu yapılışı

Suyu ve şekeri bir taşım kaynatıp, ananasları ve 4’e böldüğünüz kuru incirleri ilave edin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin. Çam fıstıklarını yağsız olarak tavada kavurun. Soğuyunca kompostonun üzerine serperek servis yapın.


Muzlu hurmalı smothie tarifi

Muzlu hurmalı smothie tarifi

Muzlu hurmalı smothie malzemeleri

  • 200 ml. yarım yağlı süt
  •  Yarım muz (60 gram)
  • 3 adet hurma
  • 2 adet bütün ceviz
  • 10 gram yulaf kepeği

Muzlu hurmalı smothie yapılışı

Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küçük küpler halinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz muzu dilimleyin. Cevizi küçük parçalar halinde kırın. Az yağlı süt, yulaf kepeği, muz, hurma ve bütün ceviz parçalarını blender kabına alın. Tüm malzemeyi yoğun bir kıvam alana kadar çekin. Hazır olan içeceği bekletmeden servis edin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri