Magazin Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur: Babamın başka kadına gitmesinde sebep vardır

Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur: Babamın başka kadına gitmesinde sebep vardır

Paylaş
Ferdi Tayfur'un kızı Tuğçe Tayfur: Babamın başka kadına gitmesinde sebep vardır

Tuğçe Tayfur, Necla Nazır ve Ferdi Tayfur çiftinin tek çocuğu ve babası gibi şarkıcı. 28 yaşında ve babasıyla sahne almayı çok istiyor. 3 ay önce anne oldu, babası ve annesi 10 yıl sonra ilk kez bir arada görüntülendi. ‘Babamın bizi bır akıp gideceğini hiç düşünmezdim. O gidince boşluğa düştü k.’ diyor. Ve ekliyor ‘Babamın başka bir kadına gitmesinde belki annemin de payı vardır, ilişkilere tek taraflı bakılmaz.

RÖPORTAJ :CANAN DANYILDIZ

canan.danyildiz@posta.com.tr


‘Babamın Şarkıları’ albümünüz çalındı!

Evet, aslında emzirme dönemindeydim. Pr çalışmaları için bekleyecektim ama internet korsanlarının eline düştü. E ne yapalım biz de hemen fiziki albümü çıkardık.

Hep böyle olanı rahatlıkla mı karşılarsınız?

Aslında çok evhamlıyım ama iş konusunda rahatım. Yiyecek ekmeğin varsa, o kapı sana açılır. Babamdan şarkılarını alırken bedava aldım. Ferdi Tayfur’la beni karşılaştırmaları saçma. Onun yolundan veliahtı olarak gidiyorum.

Ferdi Baba bir daha ne zaman şarkı söyleyecek?

Babam hayatı boyunca sinemayı, senaryo yazmayı sevdi. Şimdi bir film yapmak istiyor. Tekrar müzik yapsın, yeni besteler hazırlasın çok istiyorum. Babamın unutulmasını istemiyorum.

Ata Demirer’le şu ‘Berlin Kaplanı’ mevzunda davalıklardı...

Mahkeme hala sürüyor, bu konuda babamdan yanayım. O filmdeki isimler bile babama ait.

Anneniz mi daha sıkıdır, babanız mı?

İkisi de çok yumuşak ve anlayışlıdır. Annemin de babamın da hiç öyle sert kurallarını görmedim. Babam özellikle çocukları arasında bana öğüt vermeyi sever. 5 çocuğu arasında yerim özeldir.

Ünlü anne baba-annenin kızı olmak zor mu?

Ben hiç magazinel değildim, o yüzden zor olmadı.

Bu anneyle-babanın kararı mıydı?

Annem oyuncu babam da şarkıcıydı, ama bizim evde bu normal bir durum olarak yaşandı. Biraz da magazinden sakındılar. Ama işim gereği bu durum şimdi biraz dezavantaj oldu.

Ne okudunuz?

Yeditepe Üniversitesi’nde İtalyanca Sahne Sanatları ve Tasarım. Üniversite yıllarında şarkı söylemeye başlamıştım, babama da vokal yapıyordum. Babam şarkı söylememi zor kabullendi. ‘Şarkı söylersen, seni hastanede izlerim’ dedi. Şimdi babamla sahne almayı çok istiyorum.

O kadar yani! Niye peki?

Bilmem! Artık ne gördü, ne yaşadıysa! Kız başıma kulüplerde şarkı söyleyeceğim vs. diye korktu. Pop müzik yapıp kendimi sergileyeceğimi sandı.

Eee, nasıl ikna ettiniz?

İzin versin diye ‘Rock müzik yapacağım’ dedim. Halbuki hayatımda rock müzik dinlediğim yok! Hemen okulda bir grup kurdum, ama şarkıları aynı babam gibi nameyle okuyordum!

'BEN DE ALDATILMA KOKUSU YAŞADIM'



Doğum yaptığınızda, 10 yıl sonra anne babanız aynı kareye girdiler...

Özel günlerde de bir araya geliyorlar. Normal günlerde konuşmuyorlar. Ha dersen ki o karede duygusal bir şey var mı? Normal doğum yaptım ve o anda kimseyi gözüm görecek halde değildim.

Taner Efe gelince ne değişti?

Çok renkli bir hayatımız vardı, daha da renkli oldu. Hayallerim vardır ama yarını asla düşünmem. O an ne olması gerekiyorsa, nasıl hissediyorsam öyle davranırım. Efe daha küçük, onun için hayallerim henüz yok.

Kariyeriniz yarım kaldı!

Hayır! Maşallahımız var! Annem geliyor, ona bırakıyorum. Ben de sütümü sağıp stüdyoya gidiyorum.

Dede- anneanne olunca, ilişkilerinde bir değişiklik oldu mu?

Hayır canım! Onlarda hat kopmuş güzelim, kardeş gibiler. Hatta kardeş olamayacak kadar uzaklar. Babamın zaten 6 tane kadar torunu vardı, dedeliği ilk değil. Onlar artık bir araya gelmez. Hiç öyle bir şans yok.

Her şeyi konuşan bir baba-kız ilişkiniz var mı?

Yok, babam özel hayatıyla ilgili bir şey için beni karşısına alıp konuşmaz. Dünyam kendi odamdı, babam enstrüman çalardı, annem ona meyve servisi yapardı. Benle bu konuları konuşmazlardı.

Neyiniz benziyor desem?

Düşünmeden konuşmamız! Kendi de öyledir, bir de bana öğüt veriyor ‘Kızım bir şeyi konuşurken, 3 saniye düşün!’ diye...



Eşinizle ilişkisi nasıl?

Taner 10 yıldan fazla Amerika’da yaşamış biri. O yüzden ünlü anne-babanın kızıyla evlendim diye bakmıyor. Babamla çok iyi anlaşıyorlar, damat değil, evlat gibi. Annem de Taner’i oğlu gibi görüyor.

Anneniz gibi aldatılma korkusu yaşıyor musunuz?

İl k başlarda yaşadım. Ama bu yuvayı koru mak için özel bir şey yapmıyorum. Anı yaşıyorum. Aldatacak adam sen ne yaparsan yap aldatır.

'ANNEM BABAMLA NİKAHLANMAYI ÇOK İSTEDİ'

Anne ile babanızın neden resmi nikahı yok tu? Babanız ilk eşinden hiç boşanmadı.

Annem 30 yıl boyunca istemez mi? Resmi nikahı olsun çok istedi. Ama babam ilk kızları sebebiyle, onlara şemsiye olsun diye boşanmadı.

Ee, siz kız çocuğu değil misiniz? Kendinizi değersiz hissetmediniz mi?

İşte... Problem de ordan çıktı. ‘Bana neden şemsiye olmuyor, beni garanti altına neden almadı?’ diye sorun çıkardı m. Ama sonra bakıyorum, olay şemsiye vs. değil. Annem öyle yaşamaya razı olmuş.

Babanız annenizle bir şeyler yaşam aya başladığında ilk eşini aldatmış oluyor...

Annem babamın Zeliha Hanım’la evli olduğunu bilmiyormuş. Öğrenince de ayrılmak istemiş. Fakat babam ‘Ayrı yaşıyoruz’ diyerek ikna etmiş. ‘Rica ediyorum, nikah kalsın’ demiş. Annem de kabul etmiş. Yani annem bir aldatma tarafı değil, babam zaten ayrıymış.

Babanızın öteki eşleriyle görüşüyor musunuz?

Hayır, onlar benim muhatabım değil.

Anneniz babanıza kırgın mı?

İnanır mısın, annem hiç anlatmaz böyle şeyleri. Hiç konuşmuyoruz. Bu defterleri kapattı. 30 senenin verdiği bir şey, so nuçta aldatılmış bir kadın var. Mutlaka kırgındır. Ama babam da kırgınd ır.

Anlamadım?

Babam da anneme belki kırgındır. Annemin de ona veremediği şeyler vardır. İlişkiler karşılıklı, kimseyi tek taraflı suçlayamazsın. Babamın o kadına gitmesinin de bir sebebi vardır. Bazıları çapkın olduğu için yapar, ama babam öyle değil.

'NAZAR DEĞMESİNDEN KORKUYORUZ'



3 ay önce bebeğinizi kucağınıza aldınız...

Evet, anne olmak tarif edilemez bir duy gu. 28 yaşındayım; eşim Taner 24. Çocuk sahibi olmayı hiç istemiyordum aslında. Nazar değmesinden korkuyoruz

Niye?

Sonuçta ayrı anne-babanın çocuğuyum, içinde ister istemez ‘Ya benim de evliliğim mutsuz olursa, ayrılırsam’ gibi korkular oluyor. Taner’le evleneli 5 yıl oldu, aslında daha emin olmak için bekliyorduk. Bebek sürpriz oldu.

Necla Nazır ile Ferdi Tayfur ayrıldığında kaç yaşındaydınız? Nasıl başa çıktınız?

16- 17 yaşındaydım. O gün nasıl hissettiğinizden daha çok, bu etki yüzünden sonraki hayatınızda yaptığınız yanlışları görüp anlıyorsunuz...

Ne gibi yanlışlar, mesela?

Çok erken yaşta saçma sapan bir evlilik yaptım. İlk evliliğimi kast ediyorum... ‘Siz beceremediniz evliliği, aile olmayı. Ben becereceğim’ diye kanıtlamak için. Onların ayrılıkları sana batmamış gibi düşünüyorsun ama öyle değil!

Ayrılma esnasında çocuk olsaydınız daha mı kolay olurdu?

Belki... Biz birlikte yaşıyorduk. Babam her akşam gelir, gitarını çalardı. Onların muhabbetleri olurdu. Düşünsene 16- 17 yaşına kadar seninle olan baban birden yok.

Ne oldu, ne yaptınız gidince?

Babam evden gitti, annem, anneannem ve ben 3 kadın yalnız kaldık. Bir an boşluğa düşüyorsun ve ne yapacağını şaşırıyorsun. Ana haberlere çıkıyorduk... Çok zor zamanlar geçirdik. Hep birlikte Adana’ya kaçtık bir süre!

Resmi bir evlilikleri yok ama 30 yıllık bir hayat arkadaşlığı... Niye bitme noktasına gelir?

Onların ayrılacaklarını hiç düşünmezdim. Hiç hissetmedik. Bizim evde annemle babamın sesi hiç yükselmezdi. Ayrılma esnasında olaylar yaşadık. Babamla sorunları olan bendim, yazık anneme patladı.

Babanızın Habibe Hanım’la ilişkisi varmış ve Ferdi Taha diye de bir kardeşiniz oldu...

Taha’yı çok seviyorum, hiç kıskanmadım. Çocukların bu olaylarda günahı yok. Babamın ilk evliliğinden 2 ablam ve 1 abim var. Ablalarımla bayramdan bayrama görüşürüz. Abim Timur, hep yanımdaydı.

Ferdi Baba’nın evden gitmesinde, annenizin de hataları var mıydı?

Annemin muhafazakar hayatı tercih etmesi ya da ne bileyim başka şeyler sebep değil. 30 yıl sonra artık paylaşacakları bir şey kalmamış olabilir. Sen bir adamla 30 yıl ne konuşursun, düşünsene?

Yani suç babanızda mı?

Hayır, hiçbir şey karşılıksız değildir diye düşünüyorum. Yani bizimkilerin ayrılmasında annemin de hatası vardır.

Haberin Devamı