Gündem Ferhat Sarıkaya, Köksal Çelik ve Çetin Sönmez meslekten ihraç edildi

Ferhat Sarıkaya, Köksal Çelik ve Çetin Sönmez meslekten ihraç edildi

Paylaş
Ferhat Sarıkaya, Köksal Çelik ve Çetin Sönmez meslekten ihraç edildi

HSK 2. Dairesi, FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez ile Şemdinli iddianamesini hazırladığı için açığa alınıp tekrar görevine iade edilen savcı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç etti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, "Şemdinli Savcısı" olarak tanınan Ferhat Sarıkaya'nın ikinci kez meslekten ihracına karar verdi.

Haberin Devamı

Şemdinli iddianamesi sebebiyle meslekten ihraç edilen Ferhat Sarıkaya yapılan yasal düzenlemeyle mesleğe iade edilmişti.

Eski hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez

İTİRAFÇI OLMUŞTU

Darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı sebebiyle hakkında soruşturma açılan Ferhat Sarıkaya itirafçı olmuştu. Ferhat Sarıkaya hakkındaki iddiaları değerlendiren HSK 2. Dairesi ikinci kez ihraç kararı aldı.

Ferhat Sarıkaya ise TSK'ya yönelik kurulan ilk kumpasa ilişkin iddianameyi yazan savcı olarak biliniyordu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te Umut Kitabevi'ne bomba atılmasıyla ilgili iddianameye imza atan Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz sonrası açığa alınmış ve FETÖ ile ilişkilerini itiraf etmişti.

Ferhat Sarıkaya, Van'da YYÜ eski rektörleri Prof. Yücel Aşkın ve Prof. Hasan Ceylan ile cezaevinde intihar eden YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın da yargılandığı25 milyon dolarlık ihale yolsuzluğu davasında da iddianameyi hazırlamıştı.

Haberin Devamı

ADİL ÖKSÜZ'Ü SERBEST BIRAKAN İKİ ESKİ HAKİM DE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Daire ayrıca FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski hakimler Köksal Çelik ile Çetin Sönmez'in meslekten ihraçlarına karar verdi.

Savcı Ferhat Sarıkaya

ADİL ÖKSÜZ KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü çevresinde gözaltına alınan isimler arasında sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz de bulunuyordu. Ankara Batı Adliyesi’ne getirilen Öksüz, Savcı Cihan Ergün’e verdiği ifadede; Ankara’ya tarla bakmaya geldiğini, Keçiören’de akrabalarının evinde kaldığını ve askerlerin hiçbirini tanımadığını ileri sürmüştü. Öksüz, daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Hâkim Köksal Çelik, Öksüz’ü 'yurt dışı yasağı' kararı vererek adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı. Savcılığın bu karara yaptığı itirazı değerlendiren Hâkim Çetin Sönmez de tutuklamaya yönelik delil olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetmişti. Öksüz, 21 dakika kaldığı Sincan’daki adliyeden 18 Temmuz’da çıkarak kayıplara karışmıştı.

Haberin Devamı