Magazin Feryal Gülman'ı soyan soyguncuların cezası belli oldu

Feryal Gülman'ı soyan soyguncuların cezası belli oldu

Paylaş
Feryal Gülman'ı soyan soyguncuların cezası belli oldu

Feryal Gülman, geçen  Mart ayında kendisine yardımcı olması için eve aldığı kişiler tarafından soyuldu. Tutuklanarak cezaevine gönderilen soygunculara beşer yıl hapis cezası verildi

2015'te Bebek'teki yalısından Tarabya'ya taşınan Feryal Gülman, kendisine yardımcı olması için eve aldığı kişiler tarafından soyuldu. Olay, geçen yıl 11 Mart'ta gerçekleşti.

Feryal Gülman, Bebek'teki evi için yatılı hizmetli almaya karar verdi. 1 Mart günü Türkmenistan uyruklu bir çift, yatılı olarak işe alındı. İkili, işe alındıktan birkaç gün sonra Feryal Gülman'ı soymaya karar verdi. Ziynet eşyalarının ve paralarının bulunduğu kasanın şifresini gizlice öğrenen ikili, Feryal Gülman'ın evde olmadığı bir an kasayı boşaltıp evden kaçtı.


NİTELİKLİ HIRSIZLIK DAVASI


Durumu fark eden Feryal Gülman, polise başvurarak yardım istedi. Feryal Gülman'ın şikayeti sonrası olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri, Kapalıçarşı'da Türkmenistan uyruklu Z.T. (29) isimli erkek ile E.K.'nın (21) hareketlerinden şüphelenip çantalarını aradı. Zanlıların çantalarının içinden servet çıktı. Ziynet eşyalarının değerinin 3 milyon lira olduğu belirlendi. Soruşturma sonunda Z.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi, E.K. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Savcılık, çift hakkında 'nitelikli hırsızlık' suçundan dava açtı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Z.T. ve E.K., ilk duruşmada altışar yıl hapis cezasına çarptırıldı. İkilinin cezası iyi hal indirimi yapılarak beşer yıla indirildi. E.K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi.


FERYAL GÜLMAN'IN ÇALINAN EŞYALARI


Feryal Gülman'ın çalınan eşyaları şöyle: 15 bin dolar, bin 600 Euro, 3 bin TL, 15 gram altın, 21 tane farklı modelde küpe, bir tane altın takı seti, bir tane pırlanta takı seti, bir pırlanta künye, beş tane bileklik, sekiz tane yüzük, iki kolye, bir pırlanta broş, bir zümrüt set, dört tane değerli taşlı bilezik, iki adet altın zincir, üç tane farklı markalarda saat.



Gülman çiftine boşanma şoku


Feryal Gülman: Konuşursam Türkiye'de duramaz

Haberin Devamı