Ekonomi Festival zamanı

Festival zamanı

Paylaş
Festival zamanı

In Development Forumu Danışma Kurulu’nda Türkiye’den sadece Özge Bulut Maraşlı yer alıyor

Dizi dünyasındaki yükselişe, en prestijli festivallerden biri olan Cannes Film Festivali de sessiz kalamadı ve bu yıl ‘Canneseries’ adıyla uluslararası bir dizi festivali düzenlenmesine karar verildi. Fransa’da 4-11 Nisan tarihlerinde ilki gerçekleştirilecek olan Canneseries’de, 344 başvurunun ardından seçilen 10 ülkeden 12 proje, 6 dalda ödül kazanmak için yarışacak.

ÖDÜL TÖRENİ CANLI


Canneseries, dünyanın dört bir yanından gelen dizileri öne çıkarmayı ve giderek artan popüler ve yaratıcı yeni sanat formuna uluslararası bir ses vermeyi hedefliyor. 11 Nisan’da yapılacak ödül töreni, Avrupa’nın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Canal+’da canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca festivalin içinde 2 günlük bir forum da düzenlenecek.


2 GÜNLÜK FORUM


Reed MIDEM tarafından organize edilen MIPTV ve Cannes Uluslararası Dizi Festivali tarafından organize edilen Canneseries, cesur ve çığır açan fikirlerin keşfi için tasarlanan yeni bir Drama Yaratıcı Ağı oluşturmak için güçlerini birleştirdi. In Development adıyla 10-11 Nisan’da düzenlenecek forum, yazar ve yapımcılara yeni projeleri sunma, birbirleriyle bağlantı kurma ve seçilen projeler için harekete geçme imkanı tanıyor.


DANIŞMA KURULUNDA BİR TÜRK


Dünya çapındaki karar vericilere ve finansman ortaklarına erişimi de kolaylaştıran In Development Forumu için sektörün en güçlü isimlerinden bir ‘danışma kurulu’ da oluşturuldu. Türkiye’den sadece Kanal D ve Prodüksiyon Şirketleri CEO’su Özge Bulut Maraşlı’nın bulunduğu ‘danışma kurulu’nda BBC Worldwide, Sony Pictures ve RTL Televisions gibi dünya çapında bilinen kanalların üst düzey yöneticileri de yer alıyor.

Haberin Devamı