Ekonomi FETÖ'cü Ömer Faruk Harmancık itiraf etti: Eşeklik yaptım

FETÖ'cü Ömer Faruk Harmancık itiraf etti: Eşeklik yaptım

Paylaş
FETÖ'cü Ömer Faruk Harmancık itiraf etti: Eşeklik yaptım

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın yedinci celsesi başladı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları kampüsündeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da arasında bulunduğu müştekilerin avukatları ve bazı müştekiler katılıyor.

Duruşmada olay tarihinde Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı olan eski tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan Harmancık darbecilerin, "Yurtta Sulh Konseyi" üyeleri arasında bulunuyor ve sözde atama listesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı olacağı belirtiliyordu.


HARMANCIK'TAN "YAPTIĞIM EŞEKLİK" SAVUNMASI


Çapraz sorgusu tamamlanan Harmancık, Akıncı Üssü'ne, üs komutanına haber vermeden İstanbul'a gitmek için geldiği yönündeki beyanının hatırlatılması üzerine, "Yaptığımın bir yanlış olduğunu, hatta eşeklik olduğunu söyledim. Bunu beni utandırmak için tekrar tekrar söylemenize gerek yok." şeklinde savunma yaptı

Sanık eski tuğamiral Harmancık, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili olarak, "Ben o söylediğiniz ismin terörist başı olduğunu burada, mahkeme huzurunda beyan edersem, o bir numaralı sanık, ben 9 numaralı sanığım. Kendi teröristliğimi de kabul etmiş olurum. O ismi ayırın, başka bir dava dosyasına koyun ben cevabımı vereyim." ifadelerini kullandı.



Haberin Devamı