Siyaset FETÖ iddianamesindeki tüyler ürperten gerçekler
Paylaş
FETÖ iddianamesindeki tüyler ürperten gerçekler

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili ‘Çatı’ davanın iddianamesini kabul etti

Teröristbaşı Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu 22 Kasım 2016’da başlandı. İddianame, FETÖ’nün devlet kadrolarına nasıl sızdığını net olarak ortaya koyuyor. İşte iddianameden satır başları...

Haberin Devamı

✔FETÖ, özellikle 12 Eylül 1980 sonrasında ciddi hiçbir araştırma ve soruşturmaya konu edilmedi. Örgütün nihai amacı sorgulanmadı ve “Dini, ılımlı bir cemaat” denilerek geçiştirildi.

✔Devletin her kurumu, bu örgütün faaliyetlerinden işkillenip araştırmak yerine “ihanet etmezler” anlayışıyla hareket etti. Uyuşturuldu ve uyutuldu.

✔Fethullah Gülen ve ona bağlı cemaatin devlete ve millete karşı faaliyetleri, birçok kesim ve kişide her zaman bir endişe ve şüphe kaynağı oluşturmuştur. Bu grup, kendini işine geldiği gibi empoze etmiştir. Gizlenmek için bazen dini cemaat, bazen ise sivil toplum örgütü, bazen de bir terör örgütü gibi davranmıştır.

ALGI OPERASYONLARI

✔Piyasada kar amacı güden şirketleri, banka ve kuruluşları yönetmesi, bütün faaliyetlerini gizli tutması, kuruluşu, ekonomik ve insan kaynakları, amacı, fikri yapısı ve nihai hedeflerini gizlemesi nedeniyle hep korkutan bir örgütlenme olmuştur.

Haberin Devamı

✔Fethullah Gülen ve ona inananların yönettiği hizmet hareketi hala kapalı kutudur. Devlet ve millet onların amacını, kimlerden oluştuğunu, fikir yapısını ve destekçilerini, Türkiye devletini ve İslam dininineden sevmediklerini bilememektedir.

✔Örgüt, kendine yönelik soruşturmaları ‘algı operasyonu, skandal talimat ve hukuksuz işlem’ gibi etiketlerle topluma sunup yayınlar yapmıştır. Kendilerinden olan suçluları savunmuştur. Hiç suç işlememiş gibi kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır.

✔Örgüt üyeleri, örgüte yönelik soruşturma açan her savcı ve görev alan hakimleri veya kolluk görevlilerini linç ederek itibarsızlaştırıp, hayatlarını

mahvetmiş ve canlarından bezdirmiştir.

✔Örgütün asker içindeki uzantılarıyla ilgili işlem yaptıran İlker Başbuğ, emekli olduktan sonra örgütün hedefi olmuş ve intikam alınmıştır. Örgüte karşı basit bir işlem yapan, istihbarat toplayan veya herhangi bir nedenle örgüt soruşturmasında adı geçen herkesin hayatı kararmıştır.

✔Soruşturma yürüten savcılar hedef haline getirilmiştir. Sosyal medya, gazete ve televizyon üzerinden tehdit edilmiş, hakarete uğramışlardır.

✔Soruşturmada görev alan emniyet mensupları üzerinde baskı kurularak verilen talimatın gereğinin yapılmaması için haklarında suç duyurusunda bulunulmuştur. Talimat gereğinin yapılmaması için başlatılan sistematik suç duyuruları, örgütün varlığı ve organizasyonun en büyük delilidir.

Haberin Devamı

✔HSYK üzerinden hakim ve savcılarla ilgili inceleme izinleri alınmış, basına servis edilerek baskı oluşturulmuştur. Bu yolla örgütlenme, soruşturmaları devletin soruşturması olmaktan çıkarıp şahsileştirme amacı gütmüştür.

DELİLLERİ YOK ETTİLER

✔Örgüt, soruşturmaları engellemek için kamu görevlilerine karşı her türlü hile, yalan, tehdit ve hakaret yöntemlerine başvurmuştur.

✔Bu fiilleriyle de dini bir cemaat olmadığını, bütün terör örgütlerinden daha tehlikeli bir yapı olduğunu ortaya koymuştur. FETÖ ayrıca, bazı siyasetçilere yapılan soruşturma işlemleriyle ilgili açıklamalar yaptırıp, karşı kamuoyu oluşturmuştur.

✔FETÖ, çeşitli lobilere para verip soruşturmaları değersizleştirmek ve Türkiye aleyhine kamuoyu algısı oluşturmak için faaliyetler yürütmüştür.

Haberin Devamı

✔Örgüt, aleyhine delilleri kısa sürede ortadan kaldırmıştır. Örgütün kadroları tarafından TİB ve Emniyet İstihbarat Dairesi’nin log kayıtlarının silinmesi, dershane, okul ve yurt kayıtlarının imhası ve bilgisayar hard disklerinin değiştirilmesi gibi bir dizi örgütlü ve sistematik delil karartmaolayı yaşanmıştır.

✔Örgüte karşı yürütülecek soruşturmayı engellemek için FETÖ, bir yandan da kripto elemanlarına hükümet eliyle mevzuat değişikliği yaptırılması için görev vermiş, soruşturmayı güçleştiren her türlü hukuki tedbir el altından alınmıştır. Dosyaların her avukat tarafından görülebilmesi, suret alınması, tutuklama, el koyma ve dinleme gibi delil elde etme yöntemlerinin hiç yapılamaz şekilde zorlaştırılması gibi birçok mevzuat değişikliği yaptırılmıştır.

KAMU KURUMLARINDA HALA VARLAR

✔Kamu kurumlarında örgütün imamları ve kadroları, kozmik ve kripto üyeleri, sempatizanları etkili ve hala önemli makam ve mevkileri işgal altında tutmaktadır.

✔Örgütün hükümete karşı bir darbe teşebbüsünde bulunduğu aşikar olmasına rağmen resmi hiçbir şikayet başvurusu yapılmamıştır.

Haberin Devamı

✔Kamu idarelerindeki kamu görevlileri, örgüt geri geldiği zaman zulmünden çekindiklerini, örgütün karşısında yer almamak için böyle davranmak zorunda olduklarını açıklıkla ifade etmişlerdir.

✔Yargı içinde örgütün önemli bir militarist kadrosu varlığını sürdürmektedir. Örgüt, istediğinde her türlü hukuksuz kararı verecek ve yargı eliyle devletin kamu gücünü örgüt menfaatine kullanacak binlerce hakim ve savcıya sahiptir.

✔FETÖ’nün örgütlenmesi askeri bir örgütlenmeden çok az farklar içerir. Bir askeri örgütlenmede en temel idare ilkesi emir-komuta zinciridir. Ne olursa olsun bu zincir korunur. FETÖ’de de aynı sistem vardır. Lider Fethullah Gülen’in verdiği kararı sorgulama anlamına gelecek her düşünce, eylem veya tavır kuvvetle ezilir. Gülen ve ona bağlı diğer yöneticilerin tüm talimatları, aklın da ötesinde bir kutsiyet kazandırılarak uygulanır.

✔FETÖ’nün ‘devlet kurumları’ ve ‘sivil toplum’ olmak üzere birbirinden özerk 2 yapılanması vardır. Bunlar hiyerarşik anlamda birbirine bağlı değildir. Örgütün alt birimleri modüler bir yapıdadır ve hücre tipi örgütlenme modeli uygulanır.

✔Örgütü yöneten üst kadro dışındaki her birim diğerinden bağımsız ve hücreler şeklinde teşkilatlanır. Böylece bir hücre deşifre olsa bile örgüt bütünlüğü bozulmadan devam eder.

✔Örgüt kadrolarının sızdığı devletin güvenlik kurumlarının silahlı olması ve bu silahları kullanma yetkilerinin bulunması, örgütün silahlı ve askeri eğilimini göstermesi açısından çok önemlidir.

HAŞHAŞİLER YERİNDE BENZETME

✔Hasan Sabah’ın çevresinde kümelenen Haşhaşiler, 1000 yıl kadar önce afyon çekip fedailerini kullanarak devlet görevlilerini öldüren bir terör örgütü olarak ortaya çıkmıştır. Onlara benzer şekilde FETÖ üyeleri de mutlak itaat ve cennete kavuşacakları ümidi ile hareket ederek devlet içinde suikast benzeri hareketlere başvurmaktadırlar. FETÖ’nün devlet içindeki kadrolarının Haşhaşilere benzetilmesi, kullanılan yöntem ve amaç bakımında doğru bir benzetmedir.

✔Bu teşkilat, gizli yaşamak, her zaman korkmak, doğruyu söylememek, gerçeği inkar etmek üzerine kuruludur. FETÖ, gizli, sinsi, kaypak, doğrusu olmayan, hakikati gizleyen bir grup insan topluluğudur.

✔Örgüt, çok iyi reklam yapıcıdır. İstediği kişilerin reklamını yapıp imajını düzelterek, bu kişiler üzerinden kendisine nema sağlamaktadır. Buna, örgüt terminolojisinde ‘parlatma’ denmektedir. Örgütün gizlenerek bilinmezliğe bürünmesinin bir sebebi de ilgi çekmektir.

✔FETÖ’nün dış ülkeler ile Türkiye devletinin içindeki çeşitli yapıların desteği olmadan bu teşkilatlanmayı becerebilmesi mümkün değildir. Bu örgüte üye kamu görevlileri zamanı geldiğinde gözlerini karartıp, örgüt amacına yönelik her türlü suçu işleyebilmektedir.