Gündem FETÖ köydeki derneğinin kapanmaması için köylülerden imza toplamış

FETÖ köydeki derneğinin kapanmaması için köylülerden imza toplamış

Paylaş
FETÖ köydeki derneğinin kapanmaması için köylülerden imza toplamış

Kayseri’de terör örgütü FETÖ soruşturmasında bir köyde örgüte ait derneğin kapanmaması için köylülerden imza toplayarak ismi Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği olarak değiştirildiği davada 15 sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme tarafından 8 sanığa 2 yıl ila 6 yıl 3 ay arasında hapis cezası verildi

Kayseri’de terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında bir köyde örgüte ait derneğin kapanmaması için köylülerden imza alarak ismi Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği olarak değiştirildiği davada 15 sanık hakkında karar çıktı. 8 sanığa mahkeme 2 yıl ila 6 yıl 3 ay arasında hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

İddiaya göre Kılıçaslan Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği yöneticilerinden M.K. isimli şahıs, 17/25 Aralık sonrası derneğin kapatılmaması amacı ile Kocasinan ilçesine bağlı Yemliha ve Mahzeminli köylülerden cami yanındaki dernek için imza topladı.

Kılıçaslan Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği ismi Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği olarak değiştirilerek, köylüler de derneğin yönetimine yazıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yemliha ve Mahzemin Eğitim Kültür Sosyalleşme Derneği FETÖ’den KHK ile kapatılarak, yöneticileri hakkında dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar Y.R., Ş.A., Ş.B., S.İ., Ö.Ş.Ö., M.G., M.E., M.D., A.G., M.U., H.B., E.Ö., H.Ö., M.Ş. ve A.Ü. ile avukatlar hazır bulundu.

Haberin Devamı

Köyde çiftçilik yapan tutuksuz sanık M.E. mahkemede “2014 yılı sonrası bir Cuma günü M.K. isimli şahıs köye gelerek Cuma namazı çıkışında cami yanındaki sosyal faaliyetlerde kullandığımız yerin belediye tarafından yıkılacağını söyleyerek, imza atarsak hiçbir şey olmayacağını söyledi. Biz de imza attık. Ben ilk okulu zor bitirdim, beni başkan yardımcısı olarak yazdıklarını öğrendim. Ben ne bilirim başkan yardımcılığı, çiftçilik ile uğraşırım” dedi.

İHA'nın aktardığı habere göre, diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanıklar Ö.Ş.Ö., H.B., H.Ö., A.Ü., Ş.A.’ya ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis, M.U.’ya etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 9 ay hapis, Y.R. ve M.G.’ye ‘yardım etme’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Mahkeme tutuksuz sanıklar Ş.B., S.İ., M.E., M.D., A.G., E.Ö. ve M.Ş.’ye de delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.