Gündem FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

Paylaş
FETÖ'nün İstanbul'daki 'ana darbe' davasını şehit yakınları ve gaziler de izliyor

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen ana darbe davasını, şehit yakınları ve gaziler de izliyor.

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasının tutuklu sanıkları, sabah saatlerinde duruşmanın yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine minibüslerle getirildi.

Şehit yakınları ve gaziler de bu sürecin en kritik davası olan ana darbe davasını izlemek üzere yerleşkeye otobüslerle geldi.

Katılımın yoğun olması nedeniyle, yerleşkedeki duruşma salonları binası önünde bir süre bekleyen şehit yakınları ve gaziler, daha sonra duruşmayı izlemek üzere mahkeme salonuna geçti.

15 Temmuz Gazileri Platformu üyeleri de duruşmayı izlemek için Silivri'ye geldi.


"GAME OVER FETÖ"


Üzerinde "Game over FETÖ", "Tankınız topunuz vardı ama şerefiniz yoktu", "Darbecilere idam", "FETÖ'cü hainler hesap verecek", "FETÖ'cü hainlere en ağır ceza verilsin" yazılı pankartları taşıyan dernek üyeleri, "Silivri FETÖ'ye mezar olacak", "İdam isteriz" şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar, duruşma salonları önündeki direğe, idam talebini simgeleyen kukla astı.

İki vatandaş da üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı ve "Bayrağıma kurşun sıkıp kardeşimi şehit edenleri asın" yazılı pankart taşıdı.

Üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit astsubay Halisdemir ile İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in fotoğraflarının yer aldığı ve "Asla yalnız değilsin reis" yazılı büyük afiş de duruşma salonunun dışına asıldı.

Duruşma salonu çevresinde güvenlik önlemleri de alındı.

AA