Gündem FETÖ operasyonunda gözaltılar devam ediyor

FETÖ operasyonunda gözaltılar devam ediyor

Paylaş
FETÖ operasyonunda gözaltılar devam ediyor

FETÖ üyelerinin kurumlardaki temizlenme çalışmaları devam ediyor. Soruşturmanın Mersin ayağında çekilen bu karede gözaltına alınanların adliye binasına getirilirken oluşturduğu uzun kuyruk dikkat çekti

Mersin’de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu’nun da aralarında bulunduğu 23 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında adliye personelinden 63 kişi de gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilen Haluk Tunçsu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özgür Sanal, Özel Kalem Müdürü Hüdaverdi Aydoğdu, Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Mali İşler Daire Başkanı Tevfik Dinçer, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Yalın, Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Namlı, Personel Şube Müdürü Fuat Kurt, Zabıta Daire Başkanı ve Tarsus Eski İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’un da aralarında bulunduğu 23 kişi daha sonra adliyeye götürüldü.

Haberin Devamı

BAŞKAN DANIŞMANI ARANIYOR

Yorgun ve moralsiz olduğu görülen ve arka kapıdan adliyeye alınan şüphelilerden bazılarının kelepçeli, bazılarının kelepçesiz olması dikkat çekti. Ayrıca gözaltı sürecinde bürokratların bilgisayarlarına el konulup inceleme yapılarak delil arandığı bildirildi.

Öte yandan operasyon kapsamında adresinde bulunamayan Başkan Danışmanı Erkan Karaaslan’ı arama çalışmaları ise sürüyor.

DHA