Spor Fikret Orman: Beşiktaş destek görmemiş bir camiadır

Fikret Orman: Beşiktaş destek görmemiş bir camiadır

Paylaş
Fikret Orman: Beşiktaş destek görmemiş bir camiadır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, vefat eden Süleyman Seba'nın herkesin gönlünde derin acı bıraktığını belirterek "Beşiktaş, maalesef Türkiye'de hiç destek görmemiş camiadır. Stadımız için şu ana kadar bir kuruş katkı yapılmadı" dedi

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen Beşiktaş'ın olağan divan kurulu toplantısının açılış konuşmasını, üzerinde dün toprağa verilen Süleyman Seba'nın resmi bulunan kürsüden yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, sözlerine onursal başkanı anarak başladı.

Seba'nın yalnızca Beşiktaş'ın değil, tüm kulüplerin başkanı olduğunu ifade eden Karadeniz "O, tüm kulüplerin Süleyman Seba'sıydı. Her toplumda Beşiktaş'ı iyi temsil eden bir zattı. Dün hepimiz gördük. 35 derece sıcak altında, yoğun nem olmasına rağmen binlerce seveni, kendisine olan son görevlerini yerine getirdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Süleyman Seba'nın izlediği, tavsiye ettiği yoldan giderek, kendisine erişmeye çalışacağız" dedi.

Beşiktaş'ta yönetim kurulu üyeliği ve basın sözcülüğü yaptığı dönemde, Süleyman Seba ile rakip olmalarına rağmen, efsane başkanın kendisine her zaman bir baba gibi davrandığını dile getiren Karadeniz, şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş iskelesinin üst tarafının alınması ve kulübümüze kazandırılması ile ilgili gayretlerim olmuştu. Müracaatlarda bulunmuş fakat başarılı olamamıştım. Bir gün üzgün olduğumu görüp bana sebebini sordu, ben de anlattım. Bana, 'Üzülme, inşallah iyileşirim, beraber gider çözeriz' dedi. Maalesef kalan zamanı yaşam mücadelesi vererek geçti. İnşallah bundan sonra konuyla ilgili gayreti gösterip, ruhunu şad etmiş oluruz."

Süleyman Seba ile ilgili duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra siyah-beyazlı kulübün divan kurulu üyelerini, bundan sonra yapılacak tüm toplantılara katılmaya davet eden Yalçın Karadeniz, 2013 yılında değişen tüzüğe ilave edilen bir maddeyi hatırlatarak konuşmasını şöyle noktaladı:

"Beşiktaş Kulübü'nün anayasası tüzüğüdür. Bildiğiniz gibi 2013 yılında değişikliğe uğradı. 39-F maddesi gereğince, yeni bir madde ilave edildi. 'Divan Kurulu toplantılarına 3 defa mazeretsiz katılmayanların üyeliği düşer' denildi. Bu konuda itiraz etmeme rağmen, değişiklik kabul gördü. Biz divan başkanlık kurulu olarak, bu tüzüğü uygulamak durumundayız. Bir ömrün yarısı kadar tecrübe sahibi arkadaşlarımızın üyeliklerinin düşmesi, tabii ki beni üzüyor ama yapılacak bir şey yok. Bu çerçevede, 283 divan kurulu üyemiz maalesef üyelik hakkını kaybetmiştir. Bugünden sonra da, takip eden iki toplantıya mazeret bildirmeden katılım olmazsa, bu sayıya 100-150 kişi daha ilave olacaktır. Konuyla ilgili dikkat etmemiz gerek."

Haberin Devamı

'EN BÜYÜK CAMİA BEŞİKTAŞ'INDIR'

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen kulübün olağan divan kurulu toplantısında konuşan başkan Orman, Seba'nın öncelikle herkesin içinde derin acı bıraktığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Türk spor alemi ile Beşiktaş'a bazı mesajlar ve dersler vererek aramızdan ayrıldı. Zamanında iki büyüğün olduğu ve Beşiktaş camiasını küçümseme noktasına getirenlere karşı, Türkiye'nin en büyük camiasının Beşiktaş olduğu dersini verdi ve kulüp başkanımızın bütün kulüplerin başkanı olduğunu gösterdi. Bütün siyasetçiler, bütün spor adamları ve bütün renkler, herkes Süleyman ağabeyin cenazesinde buluştu. Demek ki barış içinde ve düzgün işler yapıldığında herkes, her yerde buluşabiliyor. Herkes hiçbir ayrım yapmadan Süleyman ağabeyin cenazesinde buluştu."

Fikret Orman, efsane başkanlarının anısına en kısa sürede bir barış ödülü koyacaklarını dile getirdi.

Statlarda gördükleri kavgaların ve demeçlerin bu ödülle beraber bitmesini temenni ettiğini vurgulayan Orman, "En kısa sürede 'Süleyman Seba Barış Ödülü' organizasyonu yapacağız ve bir heyet oluşturup bunu her sene vereceğiz. Seba'nın toplumsal barışla alakalı ve topluma verdiği barış mesajıyla ilgili bir ödül vereceğiz" diye konuştu.

Başkan Orman, Beşiktaş'ın fazla destek görmediğinden şikayetçi oldu. Beşiktaş'ın, Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu vurgulayan Fikret Orman, şunları söyledi:

"Ama maalesef Türkiye'de hiç destek görmemiş camiadır. Ülkemizde bütün şehirlere yatırımlar yapılmıştır. Üçüncü lig takımların olduğu yerlere 35 bin kişilik stat yapılmıştır. Bizim stadımız için şu ana kadar bir kuruş katkı görmemişizdir. Bu bir yerde gurur kaynağımızdır. İnşaat devam ediyor, bir an önce bitirmemiz lazım. Sanırım 2010 dönemiydi. Beşiktaş'ın o gün itibarıyla 130 milyon lirayken, gideri ise çok daha fazlaydı. Borçları yüksek miktarda ve hızla artarak devam etmekteydi. Yönetime gelirken gelir 140 milyon lira civarındaydı. Yayın, kira ve sponsorluk gelirleri kullanıldığı için elimizde kalan kaynak sadece tribün gelirleri ve UEFA maçlarıyla ilgiliydi. Son iki dönemdir hak ettiğimiz halde Avrupa'ya gidemedik."

Stadın yapılmasından dolayı bu yöndeki gelirin inanılmaz düştüğünü kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Gelirlerimizde azalma olurken, hepimizin '10 numaraya kimi alacağız, nasıl şampiyon olacağız?' diye beklentisi var. Bunlar hep kaynak konusu. Gelir olmadan nasıl yapacağız? Bir yandan stadı yapmamız, bir yandan borçları ödememiz ve bir yandan da yatırım olması lazım. Taraftarlarımız sahada başarılı bir takım istiyor. Beşiktaş'ın büyümekten başka çaresi yoktur. Amacımız, gelir seviyesini 400-500 milyon lira baremine çekmektir" ifadelerini kullandı.

'HEP BERABER TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYALIM'

Rakiplerine göre daha iyi sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını anlatan başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz piyasa koşulları içinde rekabet ederek sponsorluklar bulurken, rakiplerimizi, sponsorluklar kesilince ne aşamada olduklarını görüyoruz. Beşiktaş formasının hiçbir yerinde reklam sıkıntısı yoktur. Uzun dönemli anlaşmalar yapılmıştır, sponsorlar da bizimle çalışmaktan mutlu olmuştur. Hep beraber elimizi taşın altına koymamız lazım. Statta geç kaldık ama iyi gidiyoruz. Yeni stadın 146 locası var, 106'sı satılmış durumda. 40 tane kaldı ve yavaş yavaş az arzu edilenlere doğru gidiyoruz. 27 milyon dolar civarında loca ve VIP koltukla alakalı satış gerçekleştirdik. 10 milyon dolar da Vodafone anlaşmasını, üzerine koyarak stadı yapıyoruz. Stat bittiği takdirde Beşiktaş'ın bütün konuları yavaş yavaş planlanabilir. Geçen sezon futbol A takımına önemli yatırımlar yaptık. Kadro ve teknik heyet istikrarıyla beraber iyi günler olacağını arzu ediyoruz."

Haberin Devamı

'ŞAMPİYON OLARAK DÖNMEK İSTİYORUZ'

Transfer döneminde çok baskı gördüklerini ifade eden Fikret Orman, Beşiktaş'ın her kuruşunu hesap vererek yaptıklarını söyledi.

Bu yöndeki çalışmaları hızlı yapmalarının kendisi açısından kolay olduğunu belirten Orman, "Ama paraları ödemesi zor olduğu için ince eleyip sık dokuyoruz. Gökhan Töre'yi 7,5 milyon dolara alabilirdik, almadık. Belli bir siyaset güttük ve 500 bin avrosu peşin, 6 ay 800 bin avro ödeyecek şekilde aldık. Demba Ba transferi de böyledir. Futbol ve basketbol takımlarımızda çok cüzi borçlarımız vardır. Bu sezon sonunda kendi stadımıza şampiyon olarak dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Futbol AŞ'nin hisse senetlerine değinen başkan Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"(Hisse senetleri rehin verilmesin) dendi. Bizden önceki halka arzda yüzde 15'ten veriyorsunuz. Sayın Demirören döneminde yüzde 15'i sanırım yüzde 22,5 oldu. Bizim dönemimizde sadece yüzde 5'i kullanılmış durumda. Yüzde 51 hisseleri bizdedir. Beşiktaş yönetim kurulunun ve profesyonel ekiplerinin gizli kapaklı işleri yoktur. Her şey şeffaftır. 'Böcekler varmış' deniliyor. 'İnceletip, savcılığa suç duyurusunda bulunalım' talimatını verdim. Maalesef camiada dedikodular, yalanlar ve bilmeden söylenen şeyler oluyor. Bunlar yavaş yavaş beni üzüyor. Ama alıştık ve işimize bakıyoruz. Önümüze bakmamız lazım."

Haberin Devamı