Spor Fikret Orman canlı yayında açıkladı: Jeremain Lens

Fikret Orman canlı yayında açıkladı: Jeremain Lens

Paylaş
Fikret Orman canlı yayında açıkladı: Jeremain Lens

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Şenol Güneş'le ilgili soruları yanıtlayan Fikret Orman, Jeremain Lens transferi hakkında da konuştu.

Spor Toto Süper Lig'in 2016-2017 sezonu şampiyonu Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman, canlı yayında açıklamalarda bulundu

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:

Stadın ismi değişecek. Cumhurbaşkanımızın böyle bir isteği oldu. Vodafone'la çalışıyoruz. Fark etmez bizim için...

Allah biliyor bizim ilk planımız Slaven hocayla son sezonunda şampiyon olmaktı. Bizim planımız o zaman da şampiyon olmaktı. Şu anda planladığımız gibi gidiyor.

KİMSE BURAYA BEDAVA GİREMEZ


Biz bu sene şampiyon bitirmeseydik, seneye de şampiyonluk için önemli bir aday değil miydik? Tabii ki de öyleydik. Bu stat çok şey değiştirdi. Rakibi baskı altına almaktan da fazla şey değiştirdi. Şimdi buraya kim geliyorsa güvenli bir yere geliyor. Kimse buraya bedava giremez.

Yıldırım Demirören'in dönemiyle alakalı herkes tenkit yapıyor. 'O dönem incelensin' diye. Bu biletleri verenler belli de alanlar kim? Nereye gitmiş bu biletlerin parası. Kimsenin bunu irdelemesi aklına gelmiyor veya işine geliyor. 2012-2013 senesinde geldik, kapalı bomboş. Biz bilet vermediğimiz için bomboş. Stadı yıktık, maça insanlar gitmesin diye Passolig'e hayır diyenler oldu. Şimdi 30 bin civarı kombine ile çıkıyoruz.

Stadı yıkmamız ile beraber çok büyük bir özlem oluştu. Taraftarlarımız ağaçlı yoldan stada gitmeyi çok özledi. Takım da iyi gitti. Ulaşımı da çok rahat. Taraftarımız memnun olunca da talep artıyor.

HOCANIN İŞİNE KARIŞMAYIZ


Bizim Beşiktaş genetiğimiz var. Bir kültürümüz var. Bir aile kültürümüz var, kuvvetler ayrılığı var, oyuncuların yapısı var buna göre kuruyoruz takımı. Biz bir tek oyuncunun oyununa bakmıyoruz. Takım içerisindeki aidiyeti çok önemli. Ne Slaven Bilic'in ne de Şenol hocanın işine karışmayız.

Tesislere Şenol hocayı güldürmeye gidiyorum. Onu rahatlatmaya gidiyorum. Ahmet ağabey ile birlikte kakara kikiri yapıyoruz, Karadenizli olarak hepimiz. Şenol hoca ile ilişkilerimiz çok açıktır. Sevecen bir ilişkimiz var. Karadenizliler zor insanlardır. Bir şeyi kolay beğenmezler. Zor bir babanın oğluyum. Şenol ağabeyin zor tarafları var mı var. Korumak için sert tavırları da vardır. Mustafa Denizli çok zordur diyorlar ben Mustafa hocayla daha tanışmadım. Fatih hoca da zordur.

ŞENOL GÜNEŞ'LE DEVAM EDECEĞİZ


Taraftar ile Şenol hoca arasında bağ oluştu. Yönetimle de uyuştu. İyi de bir başarı var. Namuslu bir adam. Şu ana kadar transferlerle alakalı fikir alışverişi yaparız ama transfere biz karar veririz. Fikirleri olursa da ağzından zorla alırız. Çok önemli vasıfları var. Zorlukları da var. Benim de iyi ve kötü taraflarım vardır. Biz hocamızla devam edeceğiz.

Oyunculara da yeni kontrat yapıyoruz. Şartları da değiştiriyoruz. Şenol hocayla da şartları değiştiririz. Bir senelik sözleşmesine devam edeceğiz zaten. Ama daha fazla bir sözleşme yapacaksak ona göre şartlarını ayarlayacağız. 2 sene olur, 3 sene olur.

Totemim var. Tesbihim var. Bir de sigara yakarım.

Bu senenin dezavantajı fazla değişiklikti. Geçen senenin dezavantajı stadımız yoktu. Bu sene Başakşehir bizi zorladı. Onları da tebrik ediyorum. Spor centilmenliğine uygun bir rekabet yaşadı. 3 büyüklerle gergin bir rekabet yaşıyoruz. Bizim tarafımızdan olmuyor ama rakip takımın demeçlerinden gergin bir rekabet oluyor.

Başakşehir maçında çok kötü oynadık. Ben de Şenol hoca da izlediğimizde biz nasıl böyle bir oyun oynadık diyoruz.

2 defans alacağız, bir de sağ kanat alacağız. Lens'le Dinamo Kiev'e gittiğinde de ilgilendik. Geçen sene de alacaktık, devre arasında Çin'e gitmek için kılavuz istedi. Onun için geçen sene olmadı. Bu sene bakacağız. Olabilir de olmayabilir de. Onun önünde de oyuncular var.

Oğuzhan üst düzey bir kulüp olursa gidebilir. Geçen sene Premier Lig şampiyonu Leicester... Oğuzhan Leicester'a gidemez. Daha iyi bir kulübe gitmeli. Oynayabileceği bir kulübe gitmeli. Çok karakterli bir ailesi vardır. Bizim de ailemizin bir parçası, evimizin oğlu gibi. Bizden giden oyuncular için çoğunda da bu geçerlidir.

Haberin Devamı