Spor Fikret Orman: Nihat Kahveci defteri kapanmıştır

Fikret Orman: Nihat Kahveci defteri kapanmıştır

Paylaş
Fikret Orman: Nihat Kahveci defteri kapanmıştır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol takımının teknik direktörü konusunu önümüzdeki hafta sonlandıracaklarını söyledi. Orman, Nihat Kahveci ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı

Akatlar’daki Beşiktaş Milangaz Arena’da yapılan Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu’nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orman, Beşiktaş’ta çok bilinmeyen denklemler olduğunu belirterek, "Beşiktaş’ın bütçesi şu anda onaylandı. Beşiktaş’ta hangi oyuncular gidecek, hangi oyuncular kalacak o da belli değil" dedi.

Haberin Devamı

Bütçeye göre hareket edeceklerini vurgulayan Orman, "Dün borç 400’dü bugün 600, biz bu kartopuna dayanabilecek durumda değiliz. Bizim o denklemlerimizi bir yandan götürürken, yani futbol takımının maliyetiyle, yapılmış kontratlarla ilgili çalışmalar yaparken önümüzdeki sene beraber çalışabileceğimiz bir hoca arayışı içindeyiz. Arkadaşlarıma ’Hiç strese girmeyin’ dedim. Önümüzdeki hafta artık bu işi sonlandıracağız" diye konuştu.
Kongrede Kemal Ulusu’nun yerli teknik direktör önerisinde bulunmasıyla ilgili ise Fikret Orman, "Kemal ağabey bizim ağabeyimiz. Babamla beraber aynı yönetimde çalıştılar. Fakat o zaman seçtikleri hoca Dorde Milic’ti, yabancıydı. Ama o da Beşiktaş’ın bir oyuncusuydu. Herkesin fikrine saygı duyarım. En doğrusuna karar vermeye çalışıyoruz. Çok mücadele ediyoruz, herkesi dinliyoruz. Sonucunda hep beraber karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

-"Nihat için Beşiktaş defteri kapanmıştır"-

Fikret Orman, bir gazetecinin "Nihat Kahveci’nin parasını UEFA üzerinden aldığı ve sizin bu duruma tepki gösterdiğiniz ne kadar doğru" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Çok doğru. Beşiktaş’ın durumu ortada. Beşiktaş olmasaydı, Nihat Kahveci şu anda Bağcılar’da mı nerede top oynuyorsa orada bir yerdeydi. Beşiktaş sayesinde bir yere gelmiştir. Her yerde de böyle ’Beşiktaş, Beşiktaş’ diye anlatıyorlar, ama iş paraya geldiğinde, kimsenin parayla alakalı bir şey yaptığı yok. Ben de çarpıcı gerçeklerle herkesin yüzleşmesini istiyorum. Nihat 3 senesini yaktığını ifade ediyor. Hayır, 3 senesini yaktığı filan yok. Nihat oynadığı her sezonun kuruşuna kadar parasını alıyor. Zaten alması lazım, biz de alsın diyoruz. Fakat Beşiktaş Kulübü’nden 400 bin, 500 bin avro faiz istemek...Bunun hakla alakası yoktur. Nihat için ben başkan olduğum sürece Beşiktaş defteri her türlü kapanmıştır. Allah yolunu açık etsin."

Kulüp üye giriş ve yıllık aidat ücretleriyle ilgili ilk önerge oylanırken yönetim kurulundan Levent Erdoğan’ın red oyu kullanmasıyla ilgili soru üzerine de Orman, hiç kimsenin hür iradesine müdahale etmek istemediğini belirterek, "Kimseyi etkilemedim. Buraya gelmeden önce herkese telefon açabilirdim, öyle bir şey yapmadım. Çünkü buna inananlar var, inanmayanlar var. Ben kendi fikrimi söyledim. Beşiktaş’ın gerçekleriyle yüzleşmesi lazım. Bu 100 bin üye lafları konuşuluyor. Olacakmış, sanki biz bunun önünde engelmişiz gibi gösteriliyor. Ben de önünü açtım. Beşiktaş’ta 100 bin üye olup olmayacağını hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı