Futbol Fikret Orman Şansal Büyüka'ya açıklamalarda bulundu
Paylaş
Fikret Orman Şansal Büyüka'ya açıklamalarda bulundu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray derbisi öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunuyor.

Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde tur atladıktan sonra yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.Transferden, yönetimsel detaylara kadar bilinmeyenleri açıkladı. İşte röportajın satır başları:

"KİMSENİN KAPISINI ÇALMADI"


"Vodafone Arena'nın teknolojisi dünyadaki en son sistem. Stadın altyapısını iyi yaptık, kendimiz yaptık ve bir şeyden kaçmadık. En üst teknoloji var bu statta. BJK TV de buraya geliyor. HD yayına geçeceğiz. Stadımıza 4 tane restaurant yaptık, onlar da açılacak ve 7 gün aktif olacak. 330 milyon dolar borçla aldığımız kulüp için hiç kimsenin kapısını çalmadık. Çok çalıştık, inşallah herkesi mutlu etmişizdir."

"YOLUN SONUNA KADAR GİDECEĞİZ"


"Liverpool'dan sonra Brugge çıkınca sevinmiştim, o bir hataydı bence. Hayırlısı neyse o olsun. Şampiyonlar Ligi grup kurasında devler vardı, şimdi bu takımlara bakınca daha sempatik geliyor. Hayırlısı Allah'tan. İnşallah Allah bize UEFA Avrupa Ligi kupasını getirmeyi nasip eder. Beşiktaş büyük bir kulüp. Yolun sonuna kadar gidecektir. Amacımız buraya kupayı getirmek. Niye olmasın yani? MANU dışındaki rakiplerin bizim kadar bütçeleri, taraftarları, statları yok. Bizim kadar eski değiller. Neden kupa olmasın? Galatasaray'ın 2000 yılındaki başarısı büyük bir olaydı. Ama o yıldan beri kupa kazanamamak Türkiye'nin ayıbı."

"ŞÜKRAN OVALI'NIN PAYI VAR"


"Mart transferleri geliyor. Caner, Demba Ba, Ersan geliyor. 3 tane yeni transfer takıma katılıyor, çok katkı sağlayacaklar. Caner sanki 40 senelik Beşiktaşlı. Tabii bunda Şükran'ın da payı var. Demba gelir gelmez takımla başlar. Çok fit durumda. Şu an ülkesinde çocuğuyla ilgili bir işi var. Gelince başlayacak. Cenk Tosun müthiş bir futbolcu. Beşiktaş'ın santraforu Cenk zaten. Aboubakar da genç ve güçlü bir golcü. Beşiktaş'ın santraforu Cenk. Aboubakar da güçlü oyuncu. Mario'dan sonra Aboubakar zorlandı çocuk. Ama kritik işler yaptı. Aboubakar inşallah başarılı olsun bonservisini alalım. Cenk Tosun benim için geçen senenin altında gidiyor. Daha yukarı çıkarmamız lazım. Cenk de çok iyi bir çocuk, pırlanta gibi."

"Tosic de iyi çocuk. Beşiktaş'ta oynayan herkes mutlu. Beşiktaş hakikaten çok düzgün bir kulüp. Beşiktaş'ta oynayan oyuncular başka yere gidip mutlu olamazlar.

"NOAH ARTIK KULÜBÜN MASKOTU"


"Tosic de iyi çocuk. Beşiktaş'ta oynayan herkes mutlu. Beşiktaş hakikaten çok düzgün bir kulüp. Beşiktaş'ta oynayan oyuncular başka yere gidip mutlu olamazlar. Diğer kulüplere dalmak, laf söylemek artık kimse bunları yemiyor. Bizim amacımız herkesin saygı duyacağı bir kulüp olmak. Atiba ile biz sezon başı sözleşme uzattık. 2+1 olarak uzattık ve devam ediyor. Asrın transferi gibi bir transfer. Atiba asrın transferi gibi hele oğluyla birlikte tam anlamıyla bütünleşti. Noah artık kulübün maskotu."

"Dany'yi Galatasaray'dan alırken sıcak bakmamıştım. Bilic ve Önder Özen çok istemişti. Kongrede bir üyemiz 'Neden aldınız bunu?' diye sordum. Düşündüm, 'teknik direktör istedi' desem olmazdı.

Haberin Devamı