Spor Fikret Orman: Yeni stadı babam da görsün isterdim

Fikret Orman: Yeni stadı babam da görsün isterdim

Paylaş
Fikret Orman: Yeni stadı babam da görsün isterdim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Yeni stadı babam da görsün isterdim. Babam fanatik Beşiktaş taraftarıydı, inşallah görüyordur" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın açılışı için büyük heyecan yaşıyor.

Fikret Orman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş’a yönetici olarak hizmet veren ve 2013’te vefat eden babası Abdulkadir Orman’ın oğlu olarak yaptıklarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Yeni stadı babam da görsün isterdim. Allah rahmet eylesin, babam çok fanatik Beşiktaş taraftarıydı, inşallah görüyordur. Ben de onların böyle gurur duymasını sağladığım için çok sevinçliyim" dedi. Beşiktaş’ın ilk maçını kapalı tribünde babasıyla birlikte izlediğini kaydeden Orman, "Çok küçüktüm, babamla birlikte maça geldik ama sonucunu hatırlamıyorum." ifadesini kullandı.

Vodafone Arena’nın açılışı için eksiklerin tamamlanması adına yoğun mesaisini sürdüren Fikret Orman, açılış için önlerinde 19-20 gün süre olduğunu hatırlatarak, "Biraz stres var. Eksiklerimiz bulunuyor." diye konuştu. Stadın yapımına başlanmasından itibaren zamanının büyük bölümünü inşaat alanında geçiren Orman, önlerindeki 19-20 gün içinde eksikleri tamamlamak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Ondan sonra ilk maçımızı oynayacağız. Sorunsuz olabilmesi için daha fazla çalışmamız lazım. Zorlanıyoruz. Taraftarlarımız geliyor, görmek istiyor. Gelenler benimle fotoğraf çektirmek istiyor. Çalışmak zorundayız. Derneklerimizin geceleri oluyor, gitmek zorunda kalıyoruz. İnsanlara çalışmamız lazım diye anlatamıyorum." Vodafone Arena’nın yapımına 26 Mart 2012’de başladıklarını hatırlatan Orman, "26 Mart’ta 4. sene olacak. Stadın izniyle başladık. Haftanın 7 günü çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Orman, Vodafone Arena’nın açılışı sırasında nasıl bir duygu içinde olacağı konusunda şunları söyledi:

"Açılıştaki duygumu bilmiyorum ama yıkarken yapma heyecanım vardı. Biraz endişe vardı. Stadın yapımına çok zor dönemde başladık. Gezi olayları, kulübün hacizleri ve mali durumu ortada, bir takım yok. Sıkıntılı süreçte yaptık. Şimdi lig lideriyiz. İnşallah takımı da lig lideri olarak buraya getireceğiz."

Ligdeki iki ana rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile aralarında daha önce büyük fark oluştuğuna dikkati çeken Orman, "Şimdi aynı seviyedeyiz. Yapmış olduğumuz çalışmalarla daha üst seviyede olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Stadın açılışını heyecanla bekleyen taraftarların şampiyonluk görmesini istediklerini belirten Orman, "Allah bize de şampiyonluğu nasip etsin. Tek beklentimiz bu." diye görüş belirtti. Vodafone Arena ile birlikte başarının önünü açtıklarını vurgulayan Fikret Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu stadı şampiyon olmak, Avrupa’da Beşiktaş’ın ismini dünya kulüpleri arasına yazdırabilmek için yapıyoruz. Bu stadın, bunun önünü açtığını düşünüyorum. Yavaş yavaş futbol takımını daha üst seviyeye çıkarıp Avrupa’da kupa kaldırmak istiyoruz."

Haberin Devamı