Spor Fikret Orman'dan fanatiklere sert mesaj

Fikret Orman'dan fanatiklere sert mesaj

Paylaş
Fikret Orman'dan fanatiklere sert mesaj

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün sahasının kapanmasına yol açan taraftarları, "Hain" olarak nitelerken, "Bunların kökünü kazıyacağız" dedi

Tesislerde kavga eden İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk’ün kadro dışı cezalarının devre arasına kadar devam edeceğini açıklayan Başkan Orman, "Biz alnı açık, başı dik bir kulübüz. Şerefiyle oynamak ve hakkıyla kazanmaktır. Diğer camialarda olmayan şeylerdir bunlar" diyerek rakiplerine gönderme yaptı.

Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) düzenlenen ’Toplumsal Değişim ve Gelişimde Takım Taraftarlığının Rolü, Taraftarlık Bilinci ve Spor Yönetimi’ konulu panele katılan Başkan Fikret Orman’ın konuşması büyük ilgi gördü. TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak, ADÜ Rektör Yardımcısı Ali Belgeli, Aydın Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İbrahim Pehlivan, Aydınspor 1923 yöneticileri, öğrenciler ve kalabalık bir taraftar grubunun izlediği panelde soruları yanıtlayan Orman, göreve geldikten sonra kulübü yaşadığı sıkıntılı süreçten kısa sürede çıkardıklarını belirtirken, "Zor süreçten kısa sürede çıkmamızın en büyük sebebi Beşiktaş camiasının büyüklüğüdür. Başı dik, alnı açık bir kulübüz. Beşiktaşlılık mütevazılıktır, Beşiktaşlılık, hava atmamaktır, kimseyle kavga etmeden işini yapmaktır. Şerefiyle oynamak ve hakkıyla kazanmaktır. Bizim bir çok özelliğimiz var. Diğer camialarda olmayan şeylerdir bunlar. Bunları çocuklarımıza öğretmeliyiz" dedi.

Taraftar olayları ile ilgili bir soruyu cevaplayan Başkan Orman, "Bu işten en büyük zararı Beşiktaş gördü. Son 8 sezonda 24 defa stadımız kapatıldı. Bir sezonda sahanızda 17 maç oynadığınız düşünürseniz, 8 sezonda toplam bir buçuk sezon sahanızda maç oynayamamışsınız demektir. Bunu ’Büyük taraftarımız’ gibi söylemlerle geçiştirmemiz mümkün değil. Buna sebep olanlar Beşiktaşlı değil, bunlar Beşiktaş hainleridir. Bunları engelleyeceğiz ve aramızda tutmayacağız. Bunlara asla popülizm uygulamayacağız. Bunlar iyi Beşiktaşlı değil diyeceğiz. Bunların bizim aramızda yeri yok. Siz hiç merak etmeyin yeni stat ile birlikte bunların kökünü kazıyacağız" diye konuştu.

Tesislerde kavga eden İbrahim Toraman ve Sezer Öztürk’ün kadro dışı bırakılmasıyla ilgili soruya da cevap veren Başkan Fikret Orman, bu konuda taviz vermeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Takım kaptanımızın bu işin içinde olması nedeniyle bizim için önemli bir konu. Beşiktaş’ı temsil eden kişiler bunlar. Sporcularımız, çalışanlarımız, yöneticilerimiz her kim olursa, Beşiktaşlılık çizgisine kamuoyu önünde zarar verirse, Beşiktaş bu duruma kayıtsız kalamaz. Bir olaya taviz verirseniz, bu taviz başka tavizleri beraberinde getirir. Önder Özen ve Slaven Bilic’in bize verdiği raporu yönetim kurulumuz değerlendirdi ve bir karar verdi. Bu karar sezon ortasına kadar devam edecek bir karardır. Süresi bittiğinde tekrar değerlendirilecek. Ben de en az sporcularımız kadar üzgünüm ancak Beşiktaş’ı yönetmek hissi konularla alakalı karar vermek değil, Beşiktaş kuralları ve çizgisiyle karar vermek gerekitir. Biz de onun gereğini yapıyoruz. Maalesef bu konuda yapacak bir şey yok."

Panelde söz alan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Başkan Fikret Orman’ın sosyal sorumluluk projesi olarak Aydın’a bir okul yaptıracağını açıkladı. Başkan Orman da "Okulları Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Bir yatırımcı bulup Aydın’a da başında "Beşiktaş İlkokulu’ olmak kaydıyla elimizden geleni yapmak isteriz" dedi.
Orman ayrıca, bir taraftarın isteği üzerine Ali Uzunırmak’a mesaj göndererek, "Aydın’da rakiplerimizin mağazası olduğunu bilmiyordum. Aydın’a bir mağaza açalım" diyerek, Kartal Yuvası açılacağının müjdesini verdi. Panelin ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret eden Fikret Orman, daha sonda Ege Bölgesi Beşiktaş Taraftarları Dernekleri Toplantısına katıldı.

Cem ULUCAN/AYDIN, (DHA)

Haberin Devamı