Gündem Filiz Aker'den Vatan Şaşmaz'a para tuzağı

Filiz Aker'den Vatan Şaşmaz'a para tuzağı

Paylaş
Filiz Aker'den Vatan Şaşmaz'a para tuzağı

Filiz Aker, beş parasız kalmasından sorumlu tuttuğu eski sevgilisi Vatan Şaşmaz ve yakın arkadaşı Sevilay Öztürk’ten intikam almak için plan yapıyordu. Sevilay Öztürk, Aker’i savcılığa şikayet etmişti.  Sunucu Vatan Şaşmaz ise 3 sene aşk yaşadığı Filiz Aker’e güveniyordu. Filiz Aker, cinayet günü “Paramı artık istemiyorum. Gel helalleşelim” diye Vatan’ı otele çağırdı...

PARASIZLIK KABUSUYDU


Filiz Aker (54), 2 evlilik ve Arap sevgilisi sayesinde yaptığı yatırımlarla hatırı sayılır bir servete sahip oluyor. Yakınlarının “Hayatta sadece, paranın gücüne inanırdı. Parasızlık en büyük kabusuydu” dediği Filiz Aker 11 yıl içinde sıfırı tüketiyor. İddiaya göre; bundan da eski sevgilisi Vatan Şaşmaz ve yakın arkadaşı eski Türkiye Güzeli Sevilay Öztürk’ü (42) sorumlu tutuyor.


'ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ'


En son Miami’deki evini satıp 1 sene önce Conrad Otel’e yerleşiyor. Sevilay Öztürk’ün ve 2. evliliğini zengin biri ile yapan Vatan Şaşmaz’ın (43) rahat içinde yaşamasına öfkeleniyor. Sevilay Öztürk “Beni ölümle tehdit ediyor” diye savcılığa başvuruyor. Önlem alınıyor. Ancak Vatan Şaşmaz aralarındaki geçmişe güvenerek hiçbir girişimde bulunmuyor.

BEBEK TEDAVİSİ GÖRMÜŞ


Cinayetten 3 gün önce Vatan Şaşmaz katıldığı bir yemekte herkese, baba olacağını ilan ediyor. O yemekte Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan da var. İddiaya göre; Dora Ercan bunu halasına söylüyor. Bir dönem Vatan Şaşmaz’dan bebek sahibi olmak için tedavi gören Filiz Aker bunu duyunca çıldırıyor. Uzun süredir kurguladığı planı, hayata geçirmeye karar veriyor.

ELDİVENİN SIRRI...


Filiz Aker, Vatan Şaşmaz’a “Söz verdiğin, 130 bin dolarımı getir” diye yazıyor. Vatan Şaşmaz “Param yok” diyor. Filiz Aker, “Tamam artık yeter. Gel helalleşelim o zaman” deyince Vatan Şaşmaz güvenip otele gidiyor. Filiz Aker, odaya çıkarken beyaz eldiven takıyor. Çünkü elleri terliyor. Tetiği çekerken elleri kaymasından endişe ediyor. Tabanca 5 kurşunluk. 4’ünü Vatan’a sıkıyor. 1’ini kendisi için bırakıyor.


'12 YIL ÖNCE TANIŞTILAR'


Filiz Aker’in, 22 yıldır cezaevinde bulunan ağabeyi Sümer Bayer çarpıcı açıklamalar yaptı. Sümer Bayer, “Filiz ile Vatan Şaşmaz 12 yıl önce tanıştı. Kardeşimin parasını yedi. Olayın nedeni tamamen bu, Filiz’in verdiği borçları geri alamaması” dedi. Sümer Bayer’in iddiaları şöyle:

● “Vatan ilk eşiyle Amerika’da kardeşime misafir oldu.”

●“Vatan orada ev sahibi olmak istedi. Bunun için Filiz’den 130 bin dolar borç aldı ama ödemedi.”

● “Sonra Sevilay Öztürk ile Vatan, Filiz’i bir bankacıyla tanıştırdı. Borsaya soktular. 2.5 milyon doları gitti. Etiler’de bir ev ve villa, ayrıca Amerika’daki evini sattı.”

● “Vatan Şaşmaz 21 Ağustos’ta yine otele gitmiş.”

● “Görüşmede Vatan ‘130 bin doları hemen veremem. Haftaya getiririm’ demiş.”



Sunucu Vatan Şaşmaz'ın cenaze töreninden fotoğraflar



Sunucu Vatan Şaşmaz'a son veda



Yasemin Adalı, sunucu Vatan Şaşmaz'ın annesi Safiye Saydam'ı bir an yalnız bırakmadı



Vatan Şaşmaz'ı toprağa veren Yasemin Adalı'nın zor anları