Gündem Fillere pedikür yapıldı

Fillere pedikür yapıldı

Paylaş
Fillere pedikür yapıldı

Kudüs'teki Safari Hayvanat Bahçesi'nden Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilen 'Gabi' ve 'Pili' adlı erkek fillere günlük ayak bakımı yapılıyor

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi, 257 türe ulaşan hayvan ile ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Bahçenin en fazla ilgi gören hayvanları arasında ise Kudus’ün Safari Hayvanat Bahçesi’nden getirilen yaklaşık 5’er ton ağırlığındaki ’Gabi’ ve ’Pili’ adlı erkek filler bulunuyor.

Ziyaretçilerin ilgi odağı olan ’Gabi’ ve ’Pili’nin günlük ayak bakımları ihmal edilmiyor. Günlük bakım sırasında ayaklar iyice temizlenirken, tırnakların fazla çıkıntıları da törpüleniyor ve pedikür yapılıyor. Fillerin tırnakları ise uzayınca kesiliyor.

KOMUTLA AYAKLARINI UZATIYOR

Fillerin ağır hayvanlar olması nedeniyle ayak bakımlarının büyük önem taşıdığını belirten Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, geçen yıl İsrail’den getirildikten sonra alışma döneminden geçen fillerin artık komutla hareket edebilir hale geldiğini söyledi.

Her iki filin de yazlık barınaklarında serinlemeleri için yüzme havuzu ve güneşten korunmaları için gölgelikleri bulunduğunu da kaydeden Özsöyler, "Fillerin aşağı- yukarı günde 2 kilometre hareket etmesi gerekiyor.

Bunun için de yazlık barınaklarının belli bölgelerine yiyecek saklıyoruz ve onların dolaşarak bu yiyecekleri bulmasını sağlıyoruz" diye konuştu. Fillerden 6 yaşındaki ’Gabi’, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Türkiye kökenli Gabi Levi ile aynı adı taşıyor.

Zeki GÜNAY-Mehmet BULUT/DHA