Gündem Film gibi

Film gibi

Paylaş
Film gibi

Recep Serti şanssızlıklarla dolu hayatının en büyük şansını kaçırmak üzereydi...

Türkiye’nin 5’inci yüz nakli 6 yıl önce temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü parçalanan 26 yaşındaki Recep Sert’e yapıldı. Muğla Akyaka’da tatildeyken denizde kalp krizi geçirip ölen Polonyalı Andrzej Kucza’dan alınan yüz ve çene dün Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Recep Sert’e nakledildi.

Recep bu şansı 50 lirası olmadığı için az daha kaybedecekti. Müthiş bir tesadüf Recep’i kurtardı.

TAM DA O KADAR PARALARI VARDI

Recep, önceki gün kız arkadaşı Elif Tercüman ile bir iş için Bursa’dan İzmir’e gitti. İzmir’e indikleri dakikalarda Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nden “Çabuk gel, yüz bulundu” diye telefon aldı. Havaalanına gittiler, uçak biletinin 120 lira olduğunu öğrendiler. Ceplerinde tam da 120 lira vardı. Ancak vergilerle birlikte ücret 170 liraya çıktı.

DOKTOR HAVAALANINDA GÖRDÜ

Elif Tercüman cep telefonunu satabilecek yer aramaya başladı. Recep’in yüz nakli ameliyatına katılacak uzmanlardan Prof. Dr. Murat Topalan da o sırada Antalya’ya gitmek için havaalanındaydı. Recep’i tanıdı. Yanlarına gitti, durumu öğrendi. Eksik 50 lirayı doktor verdi ve bilet alındı. Recep doktorla birlikte Antalya’ya gitti.

ECZACI KALFASI

İnegöl’de eczacı kalfası olarak çalışan Elif Tercüman ancak tek kişilik uçak parası bulabildikleri için önceki akşam sevgilisi Recep Sert ile Antalya’ya gidememişti. Dün borç parayla otobüs bileti alan Elif Antalya’ya gitti ve sevgilisinin ameliyattan çıkmasını bekledi. Elif, Recep ile aşklarının nasıl başladığını da şöyle anlattı:

3 YILDIR BİRKLİKTELER

“Recep ile 3 yıl önce arkadaş ortamında tanıştık. İlk görüşte bir sıcaklık ve ilgi hissettim. Ben zaten dış görünüşe hiç önem vermem. Recep’in hayata küsmüş tarafını ben neşeli yapımla dengeledim. Ben Recep’in yüzünü değil yüreğini sevdim.” Daha önce bir evlilik yapan Elif Tercüman’ın 6 yaşında oğlu var.

DHA/AA

5