Gündem Film gibi gözaltı

Film gibi gözaltı

Paylaş
Film gibi gözaltı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, çeşitli suçlardan aranan ve bugün polis noktasında 'dur' ikazına uymayıp kaçan şüpheli, film gibi kovalamaca sonucu yakalandı

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca Kavşağı’nda bulunan polis arama noktasında meydana geldi. Van yönünden ilçeye gelen 30 YE 440 plakalı hafif ticari aracı polisler şüphe üzerine durdurmak istedi.

Ancak sürücü gaza basıp kaçınca, takip başladı. Yaklaşık 1 kilometre sonra kent içine giren şüpheli yakalanacağını anlayınca, ışıklarda aracı terkederek yaya kaçmaya başladı. Peşinden koşan polis ekibi, havaya açarak kaçmaya çalışan şüpheliyi yakaladı.

POLİSE TAŞLI SALDIRDI

Gözaltına alınan sürücü ile ışıklarda terkettiği aracı emniyete götüren polisler, çevrede toplanan yaklaşık 15 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda bir polis aracı hasar gördü.

Film gibi kovalamacada yakalanan şüphelinin, Yüksekova’da 2 gün önce yapılan ve 8 kişinin gözaltına alındığı PKK operasyonunda arananlar listesinde olduğu ancak o zaman adresinde bulunamadığı ortaya çıktı.

Yetkililer gözaltındaki 9 kişinin, son iki yıl içinde güvenlik güçlerine ve resmi kurumlara yönelik silah ve patlayıcılarla gerçekleştirilen 11 saldırının faili oldukları gerekçesiyle sorgulandıklarını açıkladı.


YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)