Eğitim - Kariyer Final Okulları, Amerikan lise diploması da veriyor

Final Okulları, Amerikan lise diploması da veriyor

Paylaş
Final Okulları, Amerikan lise diploması da veriyor

Birçok alanda başarıları ile gündeme gelen Final Okulları'nda çift diploma programları da uygulanıyor. Öğrenciler seçmeli dersler alarak normal lise diplomalarının yanı sıra Amerikan lise diplomasına da sahip olabiliyor

Eğitim-öğretim çalışmalarına 1980 yılında başlayan Final Eğitim Kurumları 12 yıldan beri de Final Okullarıyla Türkiye’nin her köşesine hizmet veriyor. Final’in şu anda 46 kampüs okulu ve 156 Temel Lisesi bulunuyor. Kampüslerde okul öncesi, ilkokul, ortaokul, Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri yer alıyor. Final okullarında yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca öğretiliyor. Bazı kampüslerde Fransızca, Rusça ve İspanyolca da var. Final, akademik başarının yanı sıra spor, sanat ve kültür alanında da iddialı. TÜBİTAK başta olmak üzere bilimsel yarışmalarda ön sıralarda yer alan Final Okulları’nın özellikle TEOG, YGS ve LYS başarıları oldukça yüksek. Final’ in bazı okullarda çift diploma programları da uygulanıyor. ‘American School System’ kapsamında öğrenciler bazı seçmeli dersler alarak normal lise diplomalarının yanı sıra Amerikan lise diplomasına da sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sınav ve yaşam başarısı

Eğitim anlayışları konusunda Final Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen şunları söyledi: “Final Okulları hem sınav hem de yaşam başarısı hedefiyle çalışıyor. Yaşam başarısı için yapılacak eğitimin okul öncesinden başlayarak bütün öğrenim hayatını kaplaması gerekiyor. Biz biliyoruz ki çocuğun kimlik ve kişilik gelişimi için okul öncesi en önemli ilk adımdır.

3 milyon öğrenciye hizmet

Final Eğitim Kurumları’nın 36 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında eğitim ve öğretim yaptığını belirten Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel de, şu ana kadar 3 milyonun üzerinde öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi. Geçmişte dershanecilikte başarılı olduklarını kaydeden Taşel, okul alanında da aynı başarıyı gösterdiklerini bildirdi. Taşel, “Öğrenciyi sınava hazırlamaktan öte yaşama hazırlamak zorundasınız. Akademik başarı, değerlerin kazandırılması, kişisel gelişim, sosyallik, iyi birey ve iyi vatandaş olma becerisi gibi temel kavramlar ele alınmaktadır” dedi.

Haberin Devamı