Ekonomi Finansman paketi yolda: Emekli ve çalışana tatil için kredi desteği

Finansman paketi yolda: Emekli ve çalışana tatil için kredi desteği

Paylaş
Finansman paketi yolda: Emekli ve çalışana tatil için kredi desteği

Bakan Albayrak, konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını söylemişti ancak detay vermemişti. Finansman paketi kapsamında, yerli üretim mobilya ve beyaz eşya alanlara uygun kredi desteği ile emekli ve çalışana tatil için kredi desteği sağlanması bekleniyor.

Corona virüs sonrasında normalleşme surecinde yeni bir finansman paketi yolda. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir finansman paketi hazırladıklarını söylemişti ama detay vermemişti. CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun, o pakette neler olduğuna dair bazı detayları aktardı.

Haberin Devamı

Konut, turizm, yerli üretime yönelik olacak

Finansman kredi desteği paketi, ihtiyaç sahibi vatandaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.

Kamu bankasından belirli dönem ödemesiz kredi

Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi desteği planlanıyor.

Yerli üretim mobilya, beyaz eşya alan kredi

Peki, hangi durumlarda bu kredi desteğinden yararlanılacak? Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alındığı taktirde bu finansmandan yararlanılması bekleniyor.

Emekli ve çalışanlar için kredi

Bir diğer imkan ise hem turizm sektörünü canlandırması planlanan hem de tatile gitmek isteyenlere kolaylık sağlayan bir kredi olması bekleniyor. Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Orta gelir grubuna uzun vadeli uygun kredi

Kredi kapsamında üçüncü başlık da orta gelir grubuna yönelik olarak konut kredisi. Bu konut kredisinin diğerlerinden farkı ise uzun vadede ve çok düşük maliyetlerle bir kredi sağlanması bekleniyor. Bu paketin cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması, pazartesi günü de devreye girmesi hedefleniyor.