Fındık ezmesi tarifi: Fındık ezmesi nasıl yapılır?

İster kahvaltıda isterseniz de tatlıların üstünü süslemek için kullanabileceğiniz fındık ezmesi tarifi, evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz bir tarif. Eğer siz de evde yapmak için fındık ezmesi tarifi arıyor ya da fındık ezmesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fındık ezmesi tarifi, fındık ezmesi nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

23 Nisan 2020, Perşembe 20:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Evde sağlıklı atıştırmalıklar yapmak istiyorsanız fındık ezmesi tarifi tam size göre olacaktır. Eğer siz de evde yapmak için fındık ezmesi tarifi arıyor ya da fındık ezmesi nasıl yapılır merak ediyorsanız "Fındık ezmesi tarifi, fındık ezmesi nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.


Fındık ezmesi tarifi

Fındık ezmesi tarifi

Fındık ezmesi malzemeleri

  • 1/4 su bardağı çiğ fındık
  • Kaya tuzu
  • Doğal bal veya pekmez
  • Bir miktar su

Fındık ezmesi yapılışı

Çiğ fındıkları fırında veya tavada 5 dakika kavurun. Kavrulan fındıkları mutfak robotuna ekleyin. Fındıkları, püre hale gelene ve yağını salana kadar çekin. İçerisine bir miktar kaya tuzu ekleyin. İstediğiniz kadar bal veya pekmez ekleyin. Yeniden mutfak robotunda çekin ve kolay karışması için bir miktar su ekleyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Badem ezmesi tarifi: Badem ezmesi nasıl yapılır?