Ekonomi Fındık üreticileri taban fiyat istiyor

Fındık üreticileri taban fiyat istiyor

Paylaş
Fındık üreticileri taban fiyat istiyor

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üreticisinin çok zor durumda olduğunu belirterek fındık taban fiyatının belirlenmesinde mutlaka devletin söz sahibi olması gerektiğini söyledi

Necat Avcı, fındık üreticisinin fındık fiyatı nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı anlattı. Devletin fındık üreticisine şu an uyguladığı destek politikasını yeterli olmadığını savunan Avcı, fındık taban fiyatındaki sorunun mutlaka devlet tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fındığın kilogram fiyatının şuan 4.35 lira olduğunu belirten Avcı, "TMO iki yıldır fındık alımı yapmıyor. Fındık fiyatını serbest piyasa belirliyor. Bu da üreticinin mağdur olmasına neden oluyor. 4.35 TL üretici için yeterli değil.

Fiyat yukarı çıkmadığı için üretici zor durumda kalıyor. Devletin mutlaka alım yapması ve taban fiyatı belirlemesi gerekiyor. Devlet desteği olmadan fındıktaki bu fiyat sorununun çözülmesi mümkün değil" dedi. Necat Avcı, taraflar olaya kendi penceresinden baktığı sürece çözümsüzlüğün süreceğini söyledi.

Avcı, "Herkes bu olaya kendi penceresi ve menfaati doğrultusunda bakarsa bu çözümsüzlük sürer. Fındık bizim milli ürünümüzdür. Ulusal Fındık Konseyi kuruldu. Fındığın taraflarının içinde olduğu bir konsey burası. Çözüme katkı olması adına kuruldu. Ama malesef kör topal gidiyor. Çözüme katkı sağlayacak bir şey ortaya koyamadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)