Finike Finike'de 19 Mayıs töreni

Finike'de 19 Mayıs töreni

Paylaş
Finike'de 19 Mayıs töreni

Finike'de 19 Mayıs töreni

Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Finike'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk töreni düzenlendi. Atatürk Parkı'nda düzenlenen törene; Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Avcı, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Kemal Karayaka, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ, CHP İlçe Başkanı Aydın Arıcan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Ulubaş, CHP eski İl Başkanı Nusret Bayar, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını Finike Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Zahide Tekin yaptı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Ali Özbek'in, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CHP DE ÇELENK SUNDU

Resmi törenin sona ermesinin ardından CHP İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törende partililere hitaben konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Aydın Arıcan, 19 Mayıs'ın önemine dikkati çekerek, törene katılan tüm partililere teşekkür etti. Arıcan söyle dedi:

"Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlere bize göre büyük görevler düşmektedir. Gençlerimiz Atatürk'ün eserlerinin temel taşıdır. Her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Sözde değil özde duygularla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs kutlu olsun. Nicelerine kavuşmak dileğiyle."

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçede çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 20 Mayıs'ta Liymra Antik Kenti'nde Satranç Turnuvası, Okçuluk Turnuvası ve Koro Dinletisi yapılacak. 21 Mayıs'ta da Bisiklet Turu düzenlenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı