Finike Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

Paylaş
Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde oturan Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler onuruna Finike Kaymakamlığı tarafından madalya töreni düzenlendi. Madalya törenine gaziler Kerem Yılmaz, Cengiz Atasoy, Ramazan Gökoğlu ve Tahir Korkmaz katıldı. Kaymakam Ergün Baysal, 1974'te gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilere madalya ve beratlarını takdim etti.
Kıbrıs gazileriyle sohbet eden Kaymakam Ergün Baysal, milli mücadele ruhuyla memleket adına yapılan görevin kutsal olduğunu söyledi. Gazilere istek ve taleplerini soran Kaymakam Baysal, yardıma ihtiyaç duymaları halinde şehit aileleri ve tüm gazilere her zaman yardımcı olacaklarını söyledi.
Sohbet sırasında geçmişe dönük anıları da tazeleyen Kıbrıs gazileri, Kaymakam Ergün Baysal'a ilgisi dolayısıyla teşekkür etti. Kıbrıs gazisi Cengiz Atasoy, manevi değeri yüksek madalya için 45 yıl beklediklerini belirterek, Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı